- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко је (поново) „закључао“ Кампаца

© Фото : АБА лига/Драгана СтјепановићФакундо Кампацо
Факундо Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
Пратите нас
Црвена звезда довела је шансе за пласман у плеј-оф Евролиге на минимум поразом у Атини од Панатинаикоса. Иста та Звезда чекала је као озебао сунце да Факундо Кампацо заигра, да би против Зелених он одиграо само 15 минута и 37 секунди.
Кампацо је у једној од најважнијих утакмица у сезони убацио нула поена, шутирао 0/2 из игре, поделио је четири асистенције, али је имао и чак четири изгубљене лопте за негативан индекс минус један.
Све то за мање од 16 минута на терену. Па се поставња питање да ли је Кампацову малу минутажу одредила његова лоша игра, можда нека повреда, добра одбрана противника или тренер Душко Ивановић.
Ко је поново, после Евролиге, „закључао“ Кампаца?

„Платиш Кампаца, чекаш два месеца да почне да игра у Евролиги и онда ти у трећој утакмици игра 15 минута, након МВП партије два дана раније?“, био је један од коментара на друштвеним мрежама који је добро осликавали шта су навијачи Звезде гледали у Атини.

Сам Аргентинац је по изласку из игре у трећој деоници показао незадовољство на клупи.
Кампацо је неминовно донео квалитет Црвеној звезди, био је један од најзаслужнијих за освајање Купа Радивоја Кораћа, али може се рећи да је и унео мало пометњу у редове Звезде која је морала да игра у АБА лиги са њим, а у Евролиги без њега. Што није лако урадити.
Све се поклопило и са падом у форми Луке Вилдосе па је Звезда сада у тешкој ситуацији у Евролиги.
Кампацо је неко ко лако може да промени ток утакмице, играч је који прави разлику, па је Анадолу Ефесу, шампиону Европе, испоручио 22 поена уз чак седам асистенција. Шутирао је 4/5 за два и 3/3 за три поена. Био је маестралан, пружио је игру због које су га навијачи толико жељно чекали.
Против Бајерна је шутирао 1/4 за два и 3/11 за три, а против Панатинаикоса 0/1 за два и 0/1 за три.
Како то изгледа у АБА лиги?
Против Цибоне 0/3 за два, 3/7 за три. Против Задра 2/3 за два, 1/3 за три. Против Игокее 1/3 за два и 2/3 за три. Против ФМП-а 2/4 за два и 0/4 за три. Против Олимпије 4/7 за два и 3/8 за три. Против Будућности 3/3 за два и 1/5 за три. Против МЗТ-а 3/8 за два и 5/9 за три. Против Сплита 1/3 за два и 2/5 за три. Против Борца 1/1 за два и 2/5 за три. Укупно 48,6 за два и 38,8% за три.
Није катастрофалан шут, али није ни на нивоу најскупље плаћеног странца у историји наше кошарке.
Кампацо неминовно доноси Звезди асистенције, креацију игре, сигурност на лопти, чак и украдене лопте, али шут га не служи онако добро како би могао.
Можда је то био разлог што је у Атини одиграо само 16 минута у утакмици која је можда Звезду и одвојила од озбиљне борбе за плеј-оф.
Шансу за поправни имаће већ у понедељак када Црвена звезда гостује Партизану.
Гост у новој епизоди емисије „Миљанов корнер“ био је Александар Јанковић, нови селектор фудбалске репрезентације Кине.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
Јокић је поново „урадио домаћи“, али Денверу то први пут није било довољно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала