- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Хиљаде верника канонске УПЦ окупљено у Кијевско-печерској лаври /видео/

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаКијевско-Печерска лавра у Кијеву
Кијевско-Печерска лавра у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
Пратите нас
Хиљаде верника канонске Украјинске православне цркве (УПЦ) окупило се у недељу у Кијевско-печерској лаври.
„Хиљаде људи, окупљених на литургији на дан сећања на све свеце печерске, једним срцем и једним устима певају Симбол вере“, написано је на Телеграм каналу Украјинске православне цркве.
Дан преподобних очева кијевско-печерских и свих светих обележава се у другу недељу Великог поста.
Национални историјски споменик „Кијевско-печерска лавра“ је 10. марта обавезао монахе канонске Украјинске православне цркве да напусте здања која му припадају до 29. марта.
Украјинска међуресорна радна група за припрему предлога и препорука за организацију испуњавања задатака у вези с делатношћу регионалних организација утврдила је да манастир нарушава услове Споразума о коришћењу државне имовине. Садржај и детаље нарушавања комисија није навела.
Патријарх московски и целе Русије Кирил се 11. марта обратио религиозним лидерима и међународним делатницима с поруком о ситуацији у Кијевско-печерској лаври, наводећи да је циљ украјинских чиновника прогон монаха канонске Украјинске православне цркве и оценио да је реч о репресивним мерама. Патријарх се, поред осталих, обратио и папи Фрањи.
Кијевско-печерска лавра - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
РУСИЈА
Зашто је Кијевско-печерска лавра важна за цело православље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала