- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Лекић: Нема већина за састав владе, фале три гласа ГП УРА

© AFP 2023 / Саво ПрелевићМиодраг Лекић
Миодраг Лекић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
Пратите нас
Лидер Демоса и мандатар нове црногорске владе Миодраг Лекић обавијестио је данас лидере парламентарне већине од августа 2020. да још нема потребну већину за састав кабинета, јер му недостају три гласа посланика ГП УРА. То се наводи у трећем и посљедњем Лекићевом писму лидерима парламентарне већине.
Лекић је раније партије побједнице од августа 2020. обавијестио да је са Абазовићем имао састанак 10. марта, на којем му је Абазовић саопштио да није успио да у контактима са послаником Генцијем Ниманбегуом постигне договор и тако дође до броја 41 за формирање нове владе.
Посланик ЦИВИС-а Срђан Павићевић у одговору Лекићу јуче је навео да Лекић има његову подршку за формирање 44. Владе са партиципацијом Цивиса у њој, као што је био случај у претходне двије Владе.
„Захваљујем колеги Павићевићу на одговору, коментару и јасном ставу. Изостаје одговор УРЕ, што упућује на противљење те странке, (легитимним правом) да се формира влада на понуђеним основама које сам изложио Абазовићу, као и Политичком споразуму који смо раније потписали“, навео је Лекић.
Остаје му, како каже, као и свима да консатује да и даље нема отребне већине за састав 44. владе.
„Дозволите ми да подсјетим да формирање 44. владе није био циљ по себи, већ покушај остваривања легитимне институционалне стабилности на основама, сада већ прилично заборављене воље грађане на изборима августа 2020. И након два експеримента, непозната у упоредној демократској пракси. Зато након неуспјеха да се формира влада на основу демократских правила и побједе остаје свима нама преузимање одговорности за настали биланс“, закључио је Лекић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала