- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

НАТО бродови стигли у луку у Сплиту /фото/

Пратите нас
НАТО бродови, који ће се у Хрватској задржати четири дана у склопу планираних војних вежби, почели су да стижу у луку Сплит.
Бродови групације „Standing NATO Maritime Group 2“ данас су почели да упловљавају у луку Сплит, где ће посетити Хрватску ратну морнарицу и сам град, а у склопу посете која се одржава од 12. до 16. марта планиране су и војне вежбе са хрватском морнарицом, објавило је хрватско министарство одбране.
У саставу групе су командни брод, разарач УСС „Џејмс Вилијамс“ (ДДГ-95), фрегата грчке ратне морнарице ХС „Псара“ (Ф-454), фрегата турске морнарице ТЦГ „Барбарос“ (Ф-244), фрегата холандске морнарице ХНЛМС „Де зеуен провинцијен“ (Ф-802) и фрегата канадске морнарице ХМЦС „Фредериктон“ (Ф-337).
Сви бродови бит ће везани у сплитској градској луци, а групом НАТО бродова командује комодор Скот Сајрета из америчке ратне морнарице, преносе хрватски медији.
Хрватско министарство наводи да су планирана заједничка увежбавања НАТО бродова и хрватске морнарице на мору, као и спортска надметања.
Кинеска беспилотна летелица ЦХ-92А - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
СРБИЈА
Медији: НАТО жели да ограничи Србији употребу дронова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала