- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Амерички милионер: Проблеми са банкарским системом нису завршени, тек су почели

© AP Photo / Peter MorganЗатворена Банка Силицијумске долине у САД
Затворена Банка Силицијумске долине у САД - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
Пратите нас
Проблеми у нашем банкарском систему нису завршени, тек су почели, написао је Дејвид Сакс, амерички предузетник и милионер, поводом затварања три велике банке у САД.
Сакс, који је оснивач друштвене мреже „Јамер“ (продате „Мајкрософту“ за 1,2 милијарде долара) и суоснивач инвестиционог фонда „Крафт венчурес“, тешког око две милијарде долара, наводи да „бар имамо неко време да се позабавимо тиме“.
Сакс је додао и да половичне мере неће зауставити банкарску кризу и да у „банкарском систему постоје дубљи проблеми, а сада је време да буду решени“.
Он је поделио и графикон нереализованих добитака/губитака у инвестиционе хартије од вредности, на којима се види драстичан негативан салдо у последње две године, као и саопштење Федералне корпорације за осигурање депозита која изражава забринутост због тога. Иначе, бројни стручњаци сматрају да је проблем у банкарском сектору САД изазван управо инвестирањем у хартије од вредности.
Он је поздравио намере федералних регулатора у вези са затвореном Банком Силиконске долине и наводе да штета настала због тог затварања неће бити плаћена новцем пореских обвезника.
Саксово име често се убраја у тзв. „Пеј пал мафију“, групу оснивача и високих функционера тог сервиса са почетка њеног рада, који су касније основали неколико веома значајних технолошких компанија, а међу којима су и Илон Маск, Питер Тил, Макс Левчин, Џавед Карим...
Три велике банке затворене су у САД у протеклих неколико дана због, како се сматра, банкарске панике, односно убрзаног повлачења новца депонената.
Банка Силицијумска долина - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
ЕКОНОМИЈА
Људи не могу да схвате размере опасности по амерички банкарски систем: Стручњак из САД о кризи
Сигначер банка, затворена одлуком америчких финансијских власти - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
ЕКОНОМИЈА
Колапс пред вратима: Затворена још једна велика америчка банка, трећа по реду
Анкета
Да ли бисте се одлучили на куповину стана на кредит?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала