Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић и Јединствена Србија против иницијативе министра привреде да се Русији уведу санкције

© Sputnik / Лола ЂорђевићСкуп подршке Русији из Београда
Скуп подршке Русији из Београда - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
Пратите нас
Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, поновио је да та странка чврсто подржава став Савета за националну безбедност, утврђен још прошле године, да Србија осуђује кршење територијалног интегритета Украјине, али да није за увођење санкција Русији.
"Ту политику коју јавну износи и води председник Александар Вучић, Социјалистицка партија Србије чврсто подржава, поштујући да је национални интерес Србије и њена будућност наш приоритет", рекао је Дачић за Танјуг.
Дачић је то изјавио пошто је министар привреде Раде Баста у саопштењу затражио да се Влада Србије хитно изјасни о увођењу санкција Русији због агресије на Украјину.
Баста је, који је члан Јединствене Србије, коалиционог партнера СПС-а, између осталог је навео да се залаже за увођење санкција Русији.

ЈС: Став Радета Басте о увођењу санкција Русији није став Јединствене Србије

Саопштење министра привреде Радета Басте, у коме се залаже за увођење санкција Руској Федерацији, његов је лични став и то није став Јединствене Србије , странке чији је Баста члан, саопштила је данас ЈС.
Како се наводи, председник ЈС Драган Марковић Палма је више пута поновио да се увођењем санкција Русији, од стране Србије, не би зауставио рат у Украјини, као што се није зауставио ни санкцијама које су увеле западне земље.
"ЈС је против увођења санкција било коме и наш став је да је решење тог проблема да рат у Украјини престане сад и одмах и да се проблеми реше за преговарачким столом", наводи се у саопштењу које је потписао председник ЈС Драган Марковић Палма.

Покрет социјалиста: Очекујемо да министар Баста поднесе оставку

Покрет социјалиста саопштио је да очекује да министар привреде Раде Баста поднесе оставку, после изјаве да Србија мора да уведе санкције Русији.

"Покрет социјалиста је поуздан и храбар саборац СНС-а, али неће никада отћутати, нити подржати нову Зорану Михајловић, макар се она звала и Раде Баста. Сада када нам је потребно јединство, Баста тражи да се Влада Србије јавно дели по питању његовог залагања за придруживање нелегалним санкцијама Руској Федерацији", наведено је у саопштењу.

"Ако министар за привреду није експерт него политичар, нека иде код Ђиласа и осталих досоваца који су као и он за раскидање привредних, братских и пријатељских веза са званичном Москвом и руским народом", истиче ПС.
Нарочито је срамотно, оцењује ПС, што се Баста скрива иза леђа председника Србије да би подрио независност и неутралност коју Александар Вучић брани и од странаца, али и од оваквих домаћих кукавица.
"Очекујемо од Басте да ће личном оставком у Влади Србије показати колико му је заиста стало до онога што тражи, ако од других министара не добије подршку за његову борбу против независне и неутралне слободарске политике наше Србије", каже се у саопштењу,
"Покрет социјалиста, чији је оснивач Александар Вулин, против је увођења санкција Руској Федерацији", поручили су у Покрету социјалиста реагујући на изјаву Радета Басте да Србија мора да уведе санкције Русији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала