- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус је открио свој највећи страх: „Не бих имао много шанси“

© AP Photo / Mark BakerДанил Медведев славље
Данил Медведев славље - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
Пратите нас
Данил Медведев постао је једна од већих претњи Новаку Ђоковићу када се нађу са супротних страна на терену, међутим руски ас и даље тражи рецепт за Рафаела Надала. Медведев са Шпанцем никада није играо на шљаци, а управо од тога руски тенисер и страхује.
Показао је Данил Медведев да је један од најталентованијих тенисера који су стигли на тур после Новака Ђоковића и Рафаела Надала, а у то су се српски и шпански ас уверили када су играли против бившег броја један.
Руски тенисер ипак се више пута суочио са Новаком и чак пет га победио, док је Надала савладао само једном, али се са њим није сусрео на шљаци од чега и даље страхује.
„Никада нисам играо против Рафаела Надала на шљаци, али то је сигурно највећи изазов у нашем спорту. Човек је изгубио можда десет мечева у каријери на шљаци. Не знам ни да ли је толико. Мој највећи страх је да играмо на шљаци. Наравно, борио бих се за победу, али искрено мислим да не бих имао много шанси“, сматра Медведев.
Када је реч о Новаку руски тенисер нема толико велики проблем, међутим у Аустралији и даље не може да парира десетоструком шампиону првог Гренд слема у сезони.
„Њега сам побеђивао неколико пута на тврдој подлози, али не у Аустралији. Изгубио сам тамо три или четири пута, више и не памтим. Искрено не знам зашто је за Новака Мелбурн толико посебан. Има очигледно нешто што му одговара“, истакао је руски тенисер.
Од раније је познато да Медведев не воли шљаку и то је једина подлога на којој он не може да покаже сав раскош свог талента.
„У Дохи је тврди терен био веома спор, вероватно један од најспоријих, поред Ротердама пре неколико година. Жена ми је рекла да ме је тренер Жил гледао како играм и да је рекао 'Дођавола, да Данил може да се креће на шљаци, мислим да би био непобедив'. Покушавам да радим на томе. Сигуран сам да могу да будем још бољи на шљаци, само ми треба стварно добар дан, или у суштини две недеље. На тврдим теренима понекад могу да будем ван терена неколико дана и ипак победим“, објаснио је Медведев.
Рус је ових дана успешан и на Мастерсу у Индијан Велсу где је стигао до осмине финала. Тамо га чека Немац Александер Зверев у вероватно још једном сјајном мечу.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
СПОРТ
Шпанац почео да љуља Новаков трон – Карлос је фурија, а Холанђанин је нада српског аса
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
СПОРТ
Кецмановићев суноврат у Америци – стара швајцарска школа претешка за младог Србина
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
„Са штака могу до трећег кола, а Новак...“ – Француз сликовито описао Ђоковићеву супериорност
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала