- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кинески медији: Америчко оружје ће се окренути против њих самих

© Sputnik / Владимир ТрефиловАмерички долар
Амерички долар - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
Пратите нас
Санкције које је увела Бела кућа и сукоби које она подстиче, не само да штете њеним противницима, већ се испоставило да су мач са две оштрице који погађа и Вашингтон, пише "Глобал тајмс".

"САД се мешају у светску политику, покушавајући да доминирају свима. Ова жеља се може упоредити притиском десет прстију на десет дугмади истовремено. Снага и ауторитет Сједињених Држава су у великој мери преувеличани, а земља ће неминовно изгубити контролу", пише у чланку.

У својој спољној политици, Вашингтон се, истиче аутор, превише ослања на војну моћ и санкције због своје високотехнолошке и финансијске хегемоније и приступа тржишту. Међутим, могућности коришћења ових алата су ограничене – они су ефикасни у одређеном опсегу, али ће њихова злоупотреба на крају довести до исцрпљивања ресурса Сједињених Држава.
„Потрага за профитом вођена похлепом (САД) отишла је предалеко. Ово ће изазвати уништење њихових неодрживих финансијских пирамида“, каже се у материјалу.
Као пример, аутор чланка наводи ситуацију банака СВБ, Сигнатуре и Силвергејт, чији банкрот прети да изазове домино ефекат за цео финансијски и технолошки сектор САД.
Приступ Вашингтона слаби своје непријатеље, али и штети себи: САД настављају да користе разне полуге, које ће се у једном тренутку сломити услед превеликог оптерећења, закључује аутор.
Доналд Трамп на скупу конзервативаца у Даласу - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
СВЕТ
Трамп: Имаћемо велику депресију, опаснију од оне из 1929.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала