- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу: Русија и Кина су окосница глобалне стабилности у свету

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу  - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
Пратите нас
Билатерални односи Русије и Кине постали су окосница глобалне стабилности у условима растућих геополитичких тензија у свету, рекао је руски министар одбране Сергеј Шојгу у честици генерал-пуковнику Џанг Јуксију, поводом његовог реизбора за потпредседника Централног војног савета Кине.
„Билатерални односи наших земаља достигли су данас нови, невиђено висок ниво и постали ослонац глобалне стабилности у условима растућих геополитичких тензија у свету“, навео је руски министар одбране у телеграму.
Шојгу је у телеграму свом кинеском колеги генералу Ли Шангфу, изразио уверење да ће његова активност на месту министра одбране Кине допринети развоју свеобухватног партнерства и стратешког ангажовања између две земље у области војне и војно-техничке сарадње.
Руски министар одбране је такође пожелео генерал-пуковнику Џангу Јуксију добро здравље и просперитет и изразио уверење да ће војна и војно-техничка сарадња Русије и Кине наставити да се развија, дајући значајан допринос јачању читавог спектра руско-кинеских односа.
Војни ресор је појаснио да је Шојгу такође честитао генерал-пуковнику Хе Вејдонгу именовање на место заменика председника Централне војне комисије НР Кине.
„Русија и Кина су дугогодишњи пријатељи и партнери. Заједничке границе и историја, као и дугогодишње пријатељство, чврсто су везали наше народе и државе“, навео је руски министар одбране у честитки.
Шеф руског војног ресора је додао да су руско-кинески односи стабилни и дугорочни, да испуњавају циљеве јачања добросуседства и обезбеђивања међусобног поверења.
Кинеска војска - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
СВЕТ
Генерал под америчким санкцијама изабран за министра одбране Кине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала