Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић са Лајчаком: Формирање ЗСО предуслов за нормализацију односа

© Sputnik / Лола ЂорђевићСастанак Вучића и Лајчака у вили "Мир"
Састанак Вучића и Лајчака у вили Мир - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић примио је специјалног представника Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана, Мирослава Лајчака, са којим је разговарао о европском предлогу, формирању Заједнице српских општина и другим потребним корацима у циљу нормализације односа Срба и Албанаца.
Председник Вучић је нагласио да Србија одговорно ради и посвећено приступа разговорима у циљу постизања компромисних и одрживих решења, неопходних за нормалан живот и бољу будућност свих грађана, уз јасно наведена ограничења.
Том приликом председник је поновио да је формирање Заједнице српских општина предуслов за нормализацију односа, као и за безбедност и заштиту права српског народа на Косову и Метохији, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Разговор тежак и садржајан, настављамо вечерас

Председник Србије Александар Вучић саопштио је после састанка са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком да је разговор био тежак и садржајан, као и да ће се разгoвори наставити.
"Разговор о Косову и Метохији и европској будућности Србије настављамо и вечерас и током сутрашњег дана", написао је Вучић на друштвеним мрежама.
Састанак у згради Председништва завршен је нешто после 15. 30 часова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала