- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Доле Маја Санду“: Настављају се протести у Молдавији /видео/

© Sputnik / Родион Прока / Уђи у базу фотографијаПротест у Кишињеву
Протест у Кишињеву - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
Присталице и представници опозиционе странке "Шор" у Молдавији протестују испред зграде владе у Кишињеву, јавља дописник Спутњика. Демонстранти узвикују „Доле Маја Санду“, „Срамота“, „Желимо пристојан живот“.
"На масовном митингу у недељу усвојили смо резолуцију којом смо позвали владу да плати грађанима рачуне за грејање, гас и струју ове зиме. Нажалост, наши захтеви нису услишени. Лично смо дошли код премијера Дорина Речена како бисмо затражили да одговори на захтеве народа“, рекла је потпредседница странке "Шор" Марина Таубер током спонтаног митинга.
Она је затражила од полиције да пусте делегацију демонстраната у зграду владе.
„Људи желе лично да разговарају са премијером Речаном. Формирали смо групу посланика из фракције Шор и 25 демонстраната, представника региона“, рекла је Таубер.
Због раста цена енергената у Молдавији, међу становништвом су порасли дугови за комуналије. Активисти позивају владу да плати зимске рачуне за грејање и струју и позивају на оставку руководства земље.
Молдавска председница Маја Санду је, са своје стране, оптужила опозицију, укључујући странку „Шор“, да се спрема да промени уставни поредак. Она се заложила за проширење овлашћења Информационо-безбедносне службе и других безбедносних агенција. Према њеним речима, то би требало да спречи дестабилизацију ситуације у земљи. Странка „Шор“ негира оптужбе и истиче да се њихове акције одвијају мирно.
Протест опозиције у Кишињеву - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
СВЕТ
Молдавија: Присталице опозиције блокирале пут на северу земље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала