- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Дерипаска: Дошло је време за брзу продају долара /фото/

CC0 / / Долари
Долари - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
Бизнисмен Олег Дерипаска сматра да је дошло време да се веома брзо продају долари и купи мања количина евра, а много више јуана и злата.
Он је прокоментарисао изјаву финансијског експерта и аутора књиге „Богати отац, сиромашни отац“ Роберта Киосакија који је предвидео крах „Леман бродерс“ 2008. године, који је јуче на Твитеру саветовао да се купује више злата, сребра и биткоина, јер прогнозира „оштар пад“ америчке привреде.
„Ако се испостави да је весели инвеститор у праву чак и 10 одсто, онда је, чини се, дошло време да се брзо продају долари, купи неки евро и много више јуана и злата“, нагласио је Дерипаска.
Дерипаска је објавио и линк на интервју Кијосакија ТВ „Фокс Бизнис“.
Претходно, највећи банкарски колапс у САД од финансијске кризе 2008. године и други по величини до сада догодио се када је банка „Силицијумска долина“ затворена 10. марта, а њени депозити заплењени. Потез је уследио неколико дана након што је та институција објавила да има потешкоћа у пословању. Банка је пропала после тзв. банкарске панике 10. марта. Банкротом те банке највише су погођене технолошке компаније, које су у велико мери пословале са њом, али и старт-ап компаније, поједини медији, произвођачи вина из Калифорније итд.
„Леман бродерс“ је имао имовину од 691 милијарду долара када је поднео захтев за банкрот у септембру 2008. године, што је означило највећи корпоративни банкрот у историји САД.
Амерички долар - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СВЕТ
Да ли ће крах банке "Силицијумске долине" довести до системске кризе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала