- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: У Украјини се боримо за „руски свет‟

© POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин у Бурјатији
Владимир Путин у Бурјатији - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
Русија не може да остави на цедилу становништво које говори руским језиком и бори се за "руски свет" у Украјини, изјавио је руски председник Владимир Путин, одговарајући на питање једног од радника фабрике авиона у Улан-Удеу, Бурјатија.
"За нас је ово борба за наше људе који живе на тим територијама“, нагласио је председник.
"Ми смо мултинационална земља. Али ипак, ово је ′руски свет′. Ако разговарате са људима који долазе отуда - упознао сам их - они се не разликују од вас, мене, нимало! Они су исти као и ми. Они су део нас, како их можемо напустити?", додао је Путин.
Истовремено, председник је посебно истакао чињеницу да Русија већ осам година покушава мирним путем да реши проблем Донбаса, али је била преварена, „вођена за нос“.
„Осам година покушавамо да убедимо наше такозване партнере да мирним путем решимо проблем Донбаса. Сада се испоставило да су нас једноставно вукли за нос, обмањивали, не устручавајући се да о томе јавно говоре“, подсетио је Путин.
Шеф државе је нагласио да се Русија, за разлику од Запада, бори не за своју геополитичку позицију, већ „за постојање саме руске државности“.
Путин је истакао да непријатељ има само један задатак - да распарча Русију.
"Дакле, за нас ово није геополитички задатак, већ задатак опстанка руске државности, стварања услова за будући развој наше земље и наше деце“, закључио је он.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
РУСИЈА
Јачи смо него што се мислило: Путин навео начин да се дође до победе у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала