- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: Амерички дрон сам пао у Црно море

CC0 / / MQ-1 предатор
MQ-1 предатор - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
Амерички дрон MQ-9 је сам пао у Црно море током оштрог маневрисања, саопштило је Министарство одбране Русије.
"Ујутро 14. марта, у региону полуострва Крим, примећено је да се америчка беспилотна летелица приближава државној граници Руске Федерације", објаснили су у руском војном ресору.
Како се истиче, амерички дрон је летео са искљученим транспондером, кршећи подручје ваздушног простора које је затворено због извођења специјалне војне операције. Тада су руски ловци били подигнути.
"Услед оштрог маневрисања амерички дрон је изгубио контролу и висину, и сударио се са воденом површином", истакли су у Министарству одбране.
Руски ловци нису користили наоружање.
„Руски ловци нису користили оружје, нису дошли у контакт са беспилотном летелицом и безбедно су се вратили на аеродром у своју базу“, закључује се у саопштењу.
Европска команда САД саопштила је раније да се руски авион Су-27, наводно, сударио са америчком дроном МК-9, након чега се беспилотна летелица друшила у Црно море. Пентагон је потврдио да је амерички дрон био у извиђачкој мисији, али није прецизирао да ли је носио оружје.
У међувремену, командант Здружених снага НАТО-а у Европи Кристофер Каволи обавестио је савезнике алијансе о ваздушном инциденту, преноси Ројтерс, позивајући се на извор у НАТО-у. Руски амбасадор Анатолиј Антонов је позван у Стејт департмент.
Вишенаменски ловац Су-27 - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
РУСИЈА
Вашингтон: Руски Су-27 се сударио са америчким дроном
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала