- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор позван у Стејт департмент

© AP Photo / Luis M. AlvarezСтејт департмент
Стејт департмент - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
Амерички Стејт департмент позива руског амбасадора у Вашингтону Анатолија Антонова поводом инцидента са дроном у Црном мору, саопштио је шеф прес-службе америчког Стејт департмента Нед Прајс.

„Директно смо у комуникацији са руском страном на високим нивоима како би изразили наше негодовање поводом тог непрофесионалног, небезбедног пресретања које је довело до пада америчког дрона. Позивамо руског амбасадора у Стејт департмент где ћемо упутити одговарајући сигнал. Амбасадорка Лиз Трејси пренела је тај сигнал Министарству спољних послова Русије“, рекао је Прајс.

Како се наводи, Вашингтон је изразио забринутост поводом наведеног догађаја.
Координатор за стратешке комуникације Беле куће Џон Кирби изјавио је да ће Сједињене Државе наставити да лете изнад Црног мора упркос инциденту.
„Летимо изнад овог ваздушног простора годину дана, наставићемо то да радимо и није нам потребно одобрење Русије да бисмо летели изнад међународних вода. Ако желе да пошаљу поруку да желе да нас спрече да летимо изнад Црног мора, то се неће догодити“, рекао је Кирби новинарима.
Он је додао да је амерички председник Џо Бајден обавештен о инциденту.
У међувремену, командант Здружених снага НАТО-а у Европи Кристофер Каволи обавестио је савезнике алијансе о ваздушном инциденту са руским Су-27 и америчким дроном МК-9 изнад Црног мора, преноси Ројтерс, позивајући се на извор у НАТО-у.
Европска команда САД тврди да се руски авион Су-27 наводно сударио са америчком дроном МК-9, након чега се беспилотна летелица срушила у међународне воде у подручју Црног мора.
Вишенаменски ловац Су-27 - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
РУСИЈА
Вашингтон: Руски Су-27 се сударио са америчким дроном
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала