- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сигал: САД троше милијарде на дезинформације о Русији, али више од половине Американаца воли Русе

© Sputnik / Нина ЗотинаСтивен Сигал
Стивен Сигал - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Пратите нас
Глумац Стивен Сигал је изјавио да више од половине Американаца воли Русију и Русе.

„Америка троши милијарде долара на дезинформације и лажне вести ... Покушавају да деморалишу и униште имиџ Русије, то је доктрина мржње према Русији... Али, више од половине људи у Америци заправо воли Русију и Русе. Они знају да смо ми, Руси, доказали свету ко смо током Другог светског рата. Изгубили смо 27 милиона људи за време рата, а Америка само 40-50 хиљада. То показује какву су жртву поднели Руси да би извојевали победу над нацизмом“, рекао је Сигал на конгресу Међународног покрета русофила чије је учеснике поздравио и руски председник Владимир Путин.

Подсетимо, Путин је 2016. године потписао указ којим се Сигалу додељује руско држављанство. Његов деда по очевој линији се родио у Русији затим је у првој половини 20. века прешао у Америку. И неки други чланови породице су му такође пореклом из Русије.
Сигал је 2018. постао специјални представник Министарства спољних послова Русије за хуманитарне везе између Москве и Вашингтона.
Амерички глумац Стивен Сигал током сусрета са председником Русије Владимиром Путином у Москви - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
КУЛТУРА
Стивен Сигал снима документарац о сукобу у Донбасу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала