- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Директорка ЕЦБ се поверила „Зеленском“: Антируске санкције не „гризу“ довољно

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаДиректорка Европске централне банке Кристин Лагард
Директорка Европске централне банке Кристин Лагард - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
Пратите нас
Директорка Европске централне банке (ЕЦБ) Кристин Лагард је у разговору са руским пранкерима Владимиром Кузњецовом (Вован) и Алексејем Стољаровом (Лексус), који су се представили као украјински лидер Владимир Зеленски, изјавила да санкције Русији не „гризу“ како се очекивало, јер Русија и даље успева да обезбеди прилив девиза.
Према њеним речима, проблем са ценама енергената, како га она види, је у томе што Москва још увек успева да прода много енергената, било нафте или гаса, другим земљама изузев оних које су јој увеле санкције и, наравно, ван граница Европске уније.

„Када они продају енергенте Индији, Кини, Далеком истоку, успевају да обезбеде прилив девиза. Не знам да ли добијају јуане, рупије или другу валуту, али дефинитивно успевају да извозе и обезбеде прилив новца“, истакла је Лагардова.

Поред тога, директорка је истакла да је шефица Централне банке Русије Елвира Набиулина урадила одличан посао како би спречила високу инфлацију услед антируских санкција.
Запад је због специјалне операције Русије у Украјини појачао санкциони притисак на Москву, што је довело до раста цена струје, горива и прехрамбених производа у Европи и Сједињеним Америчким Државама. Руски председник Владимир Путин изјављивао је да су јефтини и поуздани руски енергенти били конкурентна предност за Европу, па се чак и делимично одустајање од њих већ негативно одржава на њену привреду и становнике.
Пропаст антируског економског блицкрига била је тема емисије „Нови Спутњик поредак“:
Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Специјална операција у Украјини
Пранкери раскринкали Кулебу: Открио да је Кијев спремао контраофанзиву са САД и Великом Британијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала