- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак одлучио где наставља сезону – српски ас иде на шљаку

© AP Photo / Daniel ColeНовак Ђоковић у Монте Карлу
Новак Ђоковић у Монте Карлу - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, налази се на листи учесника за Мастерс у Монте Карлу, који ће бити одигран од деветог до 16. априла.
Ђоковић је пропустио Мастерс у Индијан Велсу због тога што му није дозвољен улазак у Сједињене Америчке Државе, а највероватније из истог разлога неће играти ни на турниру у Мајамију, који почиње 22. марта.
На листи учесника Мастерса у Монте Карлу, између осталих, се налазе и Шпанци Карлос Алкарас и Рафаел Надал, Руси Данил Медведев и Андреј Рубљов, Грк Стефанос Циципас, Норвежанин Каспер Руд, Американац Тејлор Фриц, Немац Александер Зверев, као и Србин Миомир Кецмановић.
Већ се претпостављало да ће српски ас на терен вратити у априлу када почиње сезона турнира на шљаци, а с обзиром на то да су Новаку главни циљ Гренд слемови добро ће се припремити за Ролан Гарос.
Новак још увек није потврдио вест да ће играти у Монте Карлу, али нема сумње да ће играти на том Мастерсу јер је то уједно први већи турнир у календару на који може да иде.
Ђоковић је два пута у каријери тријумфовао на Мастерсу у Монте Карлу (2013. и 2015. године). Овај турнир је последње две године освајао Циципас.
Српски ас последњи турнир одиграо је у Дубаију где га је у полуфиналу зауставио Данил Медведев, руски тенисер. Почетком године Новак је освојио турнир у Аделејду, а потом и у Аустралијан опен.
Тема прве емисије Спутњика спорта била је „Зашто се повукао Немања Видић?“
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СПОРТ
Шпанац као фурија јури прво место – чудесни Канађанин спасao шест меч лопти, а сада спасава и Новака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала