- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Поплаве у турским провинцијама погођеним земљотресом, погинуло 14 људи /видео/

© AP Photo / Hakan Akgun/DIA Поплаве у турским провинцијама које су страдале у земљотресу у фебруару 2023.
Поплаве у турским провинцијама које су страдале у земљотресу у фебруару 2023. - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
Пратите нас
У две турске провинције које су разорене прошломесечним катастрофалним земљотресом, поплаве изазване обилним кишама однеле су 14 људских живота и додатно повећале беду и страдање хиљада људи који су после земљотреса остали без крова над главом, саопштили су данас турски званичници.
Министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу потврдио је да спасилачки тимови и даље трагају за пет особа које се воде као нестале на три поплављене локације.
Обилне поплаве претвориле су улице градова у провинцијама Адијаман и Санлиурфа у бујичне реке које носе аутомобиле, плаве куће и кампове за привремени смештај жртава земљотреса.
Најмање 12 људи је страдало у Санлиурфи, међу њима и пет држављана Сирије чија су тела пронађена у поплављеном подрумском стану и још две особе које су живот изгубиле у комбију заробљеном испод надвожњака.
У Адијаману су се удавиле две особе чију је контејнерску кућу однела бујица, а неколико људи је евакуисано из кампова са шаторима за преживеле жртве земљотреса.
Евакуисани су и пацијенти одељења интензивне неге болнице у Санлиурфи, пренели су локални медији наводећи да су неконтролисане, снажне бујице изазвале урушавање на делу реагионалног ауто-пута, пренео је Танјуг.
Турска агенција за управљање катастрофама саопштила је да је више од 10 професионалних ронилаца укључено у спасилачке напоре у две угрожене провинције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала