- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руска легенда открила невероватан ниво мржње према Русима: „Енглези не знају ништа!“

© AFP 2023 / CHRIS BACONАндреј Канчељскис
Андреј Канчељскис - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
Пратите нас
Андреј Канчељскис, некадашњи репрезентативац Русије и легендарни фудбалер Манчестер јунајтеда, истакао је да се његов син суочио са дискриминацијом у Енглеској због чињенице да је руског порекла.
Канчељскис је рођен на територији данашње Украјине, а од 1991. до 1995. године је играо у Манчестер јунајтеду, док је потом наступао за Евертон.
„Сви су се окренули против Руса, мој син Андреј је конкурисао у једној компанији за посао и речено му је да нема шансе јер му је отац играо за репрезентацију Русије. Сина сам недавно срео у Дубаију, не знам када ћу у Енглеску, зову ме из Манчестер јунајтеда и Евертон, али је сада тешко отићи“, навео је Канчељскис.
Он је потом навео и да понекад не може да верује каква атмосфера се створила око Руса.
„У мом пасошу пише да сам рођен у Украјини, а презиме ми је литванско. Енглези не знају географију, осим Енглеске, не виде ништа. Понекад их погледам и помислим колико су глупи. Сада тамо у тој земљи постоји веома лош однос према Русима“, додао је Канчељскис.
Његова мајка је и даље у Украјини.
„Чујемо се свакога дана, добро је. Мој родни град Кировоград се налази у средишњем делу Украјине и тамо нема сукоба. Важно је да је она добро, желели смо да оде у Израел, али не жели да иде било где. Не жели ни у Москву“, истакао је Канчељскис.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала