Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић разговарао са Ескобаром: Позиција Србије остаје непромењена /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићВучић и Ескобар у Београду
Вучић и Ескобар у Београду - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
Пратите нас
Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас заменика помоћника државног секретара и специјалног изасланика САД за Западни Балкан Габријела Ескобара са којим је разговарао о процесу нормализације односа са Приштином, формирању ЗСО и могућностима за проналажење компромисних и одрживих решења у дијалогу који се води уз посредство ЕУ.
Вучић је поновио непромењену позицију Србије у погледу очувања мира и стабилности у региону и решавања отворених питања између Београда и Приштине, са акцентом на потпуној примени до сада потписаних споразума и очувању државних и националних интереса, саопштено је из Председништва.
Вучић је захвалио САД на подршци коју пружају дијалогу Београда и Приштине, као и на ангажману када је реч о безбедности и заштити српског народа на Косову и Метохији и формирању Заједнице српских општина.

Ана Брнабић разговарала са Ескобаром

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са замеником помоћника државног секретара и специјалним изаслаником Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан, Габријелом Ескобаром.
Председница Владе подвукла је да је циљ Србије очување мира и стабилности и јачање сарадње у региону, те посвећеност дијалогу Београда и Приштине и решавању отворених питања, саопштено је из Владе.
Брнабић је истакла важност и значај потпуне примене до сада потписаних споразума, пре свега Бриселског споразума, и значај формирања Заједнице српских општина. Премијерка Брнабић захвалила је Ескобару на подршци САД у дијалогу који се води под покровитељство Европске уније, као и на подршци коју пружају формирању Заједнице српских општина.
Брнабић и Ескобар разговарали су и о свеукупној сарадњи две земље и њеном даљем унапређењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала