- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Кинески одговор на америчку вештачку интелигенцију /видео/

CC0 / Pixabay / Вештачка интелигенција
Вештачка интелигенција  - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Пратите нас
Кинески гигант за онлајн претрагу Баиду представио је у Пекингу свог чет-бота Ернија. Он би у области вештачке интелигенције могао да буде најјачи кинески ривал америчкој истраживачкој лабораторији OpenAI ChatGPT.
Извршни директор кинеске компаније Робин Ли је подсетио да је рва верзија бота Ерни развијена 2019. године.
„Баиду је више од деценије истрајава у истраживању вештачке интелигенције…Бот Ерни је резултат дугогодишњег напорног рада“, рекао је он.
Навео је и да Ерни још није савршен, али да је компанија одлучила да га представи због великог интересовања.
У једној од објава на Твитеру, Баиду истиче да је бот Ерни одличан избор за писце, истичући његове способности да се укључи у дијалог, анализира информације и генерише садржај. Сем тога, како се додаје, то је најбољи избор за писце. Осим тога, његово унапређење знања повећава тачност у одговорима на чињенична питања.
Током презентације приказано је пет видео-снимака Ерни бота који одговара на питања о популарном кинеском научнофантастичном роману „Проблем три тела“ Лијуа Цисина, пише песму и прави видео и слику са упутствима.
Крајем фебруара из компаније је саопштено да су на крају тестирања Ернија који користи модел учења уз помоћ вештачке интелигенције. То подразумева учење на основу примера, повезивање и извођење закључака.
Име Ernie представља скраћеницу за „Enhanced Representation through Knowledge Integration“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала