- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руска легенда критикује Србина који је нокаутирао Зенит: „Играчи га не разумеју“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСлавиша Јокановић
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Пратите нас
Сергеј Јуран, некадашњи репрезентативац Русије, критковао је стручни штаб Динама из Москве предвођен српским стручњаком Славишом Јокановићем. Бивши тренер Химкија сматра да су резултати испод квалитета тима, док је одговор Јокановића стигао директно с терена, где је његов тим у шеснаестини финала Купа Русије избацио моћни Зенит.
Јуран сматра да Динамо не само да има талентовану нападачку линију, већ поседује најбољу у целој Русији.
„Не сматрам их само талентима већ најбољима у лиги. Смолов, Тјукавин, Грулев, Глаишев и Захрјан, са Фомином у средини - то је тим препун квалитета. Зашто их Јокановић користи спорадично, није ми јасно. Чини ми се понекад да ни сами играчи не разумеју шта тренер хоће од њих“, оценио је Јуран.
Некадашњи репрезентативац Русије каже да је Динамо боље играо под вођством Немца Сандра Шварца, садашњег тренера Херте.
„Под вођством Шварца, Динамо је нападао много оштрије, он је водио тим много активније, играли су озбиљан пресинг. Сада је то све прошлост, али да бисмо знали шта је сада проблем Динама морали бисмо да будемо део тима. У међувремену, Динамо игра тврдо и има доста проблема са прекидима“, запазио је Јуран.
Руски стручњак у први план ставља Константина Тјуканова кога Јокановић често оставља на клупи за резерве.
„Нови позив за Тјукавина у репрезентацију потврђује да га Карпин сматра нападачем са великом будућношћу. Истовремено у Динаму Константин није увек стартер, да ли зато што Јокановић игра само са једним нападачем? Могуће је и то.“
© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаФутбол. РПЛ. Матч "Динамо" - "Крылья Советов"
Футбол. РПЛ. Матч Динамо - Крылья Советов - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
Јуран сматра да је пораз од Краснодара оголио све мане Јокановићевог тима.
„На тој утакмици Тјукавин је био стартер само зато што се Смолов разболео. Иако мислим да Костја, као и Грулев, треба да добију веће поверење и минутажу. Тиме би им додатно порасло самопоуздање. У супротном, могли би да заврше као некада Смолов и Кокорин који су отишли у друге клубове да би више играли“, закључио је Сергеј Јуран.

Јокан „узео меру“ моћном Зениту

Динамо је после 19 одигрнаих кола четврти на табели Премијер лиге Русије, док је у тим Славише Јокановића у шеснаестини финала Купа Русије направио сензацију, елиминисавши Зенит из Санкт Петербурга после бољег извођења пенала, а у регуларном току резултат је био 1:1.
Јокановић није крио задовољство после скалпа, али је причао и о стварима које му се нису допале у двобоју са Зенитом, а једна од њих односила се на потенцијални пенал после дуела Тјукавина и офанзивца Зенита Клаудиња, после ког није досуђен пенал за Динамо.
„То питање није за мене, већ за судије. У таквим епизодама судија је тај који је одговоран за своје одлуке. Да, ситуација је чудна, али ја могу само да кажем да сам видео судију који се плашио да донесе исправну одлуку и то је лоша вест за руски фудбал“, рекао је Славиша.
На питање да ли је Динамо из Москве сада фаворит за освајање трофеја, с обзиром на то да је на путу до осмине финала избацио велики Зенит, који доминира руским фудбалом, Србин је одговорио:
„Мислим да се то не може рећи. Показали смо амбицијиу и жељу да одиграмо добро и да поправио резултат од претходне сезоне. Зенит је вероватно најјачи тим у Русији, али предстоји нам још много мечева, а на жребу су доста јаки ривали. Идемо корак по корак, унапређиваћемо игру и покушати да стигнемо до самог краја“, поручио је Јокановић за званични сајт Динама из Москве.
Тема прве емисије Спутњик спорта била је „Зашто се повукао Немања Видић?“
Марко Арнаутовић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
СПОРТ
Лоше време за Марка: „Љут је? Други заслужују више“
Драган Џајић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
СПОРТ
Драган Џајић изабран за председника Фудбалског савеза Србије /видео/
Златна богиња, пехар намењен победнику Светског првенства у фудбалу - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2023
СПОРТ
Одлучено је – играће се 104 утакмице на Мундијалу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала