- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ким Џонг Ун надгледао испаљивање интерконтиненталне балистичке ракете и открио циљ тог потеза /фото/

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceСеверна Кореја испалила интерконтиненталну балистичку ракету
Северна Кореја испалила интерконтиненталну балистичку ракету - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
Пратите нас
Северна Кореја саопштила је да је у четвртак испалила интерконтиненталну балистичку ракету да би, како је навела, утерала страх у кости непријатеља и одвратила их од рата.
Севернокорејска званична новинска агенција (КЦНА) саопштила је да је председник Ким Џонг Ун надгледао пробно испаљивање ракете "хвасонг-17" и нагласио циљ да се застраше непријатељи због, како је рекао, отвореног непријатељства које су према Северној Кореји показале заједничке војне вежбе САД и Јужне Кореје.
Ракета је лансирана под великим углом да би се избегла територија суседа Северне Кореје, а пројектил је достигао максималну висину од 6.045 километара и прешао 1.000 километара пре него што је пао у воде код источне обале земље, саопштила је КЦНА.
Северна Кореја је појачала свој одговор на америчко-јужнокорејске војне вежбе које су највеће ове врсте последњих година, тако што је испалила четири ракете за отприлике недељу дана.
Администрација америчког председника Џозефа Бајдена жели боље везе између Јужне Кореје и Јапана, које су опадале због историјских питања последњих година, јер се залаже за јачање мреже својих савезника у Азији.
Осим комбинованих вежби које су почеле у понедељак и трају до 23. марта, САД и Јужна Кореја такође учествују у подморничким вежбама, заједно са Јапаном, Канадом и Индијом, а које су почеле у среду.
Северна Кореја тестирала балистичку ракету земља-земља - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СВЕТ
Северна Кореја тестирала балистичку ракету земља-земља
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала