- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лицемерје и двоструки стандарди: Западне земље спречиле да се омбудсман из ДНР обрати у СБ УН

© AP Photo / Craig RuttleАлександар Вучић на седници СБ УН
Александар Вучић на седници СБ УН - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
Пратите нас
Савет безбедности УН није дозволио омбудсману за људска права у ДНР Дарји Морозовој да се обрати на седници о хуманитарној ситуацији у Украјини, јавља дописник Спутњика.
Наиме, Русија је затражила да се Морозова обрати на седници коју су сазвале западне земље. Стална представница САД у УН Линда Томас-Гринфилд позвала је да се одржи процедурално гласање у Савету безбедности како би се одлучило да ли ће Морозовој дати реч.
Током процедуралног гласања само четири земље су гласале за обраћање Морозове, укључујући Русију, Кину и Бразил. Против је било осам земаља, укључујући Сједињене Америчке Државе и Велику Британију. Три земље су биле уздржане. Да би се Морозова обратила било је потребно девет гласова „за“.

Лицемерје и двоструки стандарди

Стални представник Русије при УН Василиј Небензја изјавио је да је одлука Савета безбедности да не дозволи Морозовој да се обрати – лицемерна.

„Жалимо што је данас један број делегација иступио против говорника кога смо ми предложили. Када представницима Донбаса под измишљеним изговорима ускраћују право да се обрате пред Саветом безбедности – то је манифестација недопустивог лицемерја и двоструких стандарда. То само потврђује чињеницу да становнике Донбаса не сматрате људима и да вас није брига за њихове патње“, рекао је Небензја.

Комесарка за људска права у ДНР Дарја Морозова - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2022
РУСИЈА
Комесарка за људска права ДНР: Током 100 дана операције, фашисти су убијали и мучили наше војнике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала