- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков открио како ће изгледати разговори Путина и Сија

© Sputnik / Наталья СеливерстоваКремљ
Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да ће разговори председника Русије и Кине, Владимира Путина и Си Ђинпинга, почети неформалном вечером у четири ока у понедељак, 20. марта, а да ће званични разговори бити одржани наредног дана.
"Разговори председника Русије и председника Кине почеће 20. марта поподне. Биће то састанак у четири ока током неформалне вечере. А званични разговори биће 21. марта", рекао је Песков новинарима.
Кинески председник Си Ђинпинг ће на позив руског председника Владимира Путина боравити у посети Русији од 20-22. марта, објавио је раније Кремљ.
Како се наводи у саопштењу, Путин и Си ће размотрити даљи развој свеобухватног партнерства и стратешке сарадње, а предвиђено је да двојица лидера разговарају и о продубљивању сарадње две земље на међународној сцени.
По завршетку преговора биће потписан читав низ важних билатералних докумената.
Ово је прва инострана посета кинеског председника након реизбора 10. марта. То му је трећи петогодишњи мандат чиме је кинески лидер ушао у историју земље као једини човек коме је то успело.
Претходно је Си боравио у посети Русији 2019. године када је посетио Москву и Санкт Петербург и учествовао на Економском форуму у том граду.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала