- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Успешна акција руских војника: Први снимци употребе „Тајфуна-ВДВ“ /видео/

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаОклопно возило К4386 "Тајфун-ВДВ"
Оклопно возило К4386 Тајфун-ВДВ  - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
Пратите нас
Изведена је успешна акција руских падобранаца, а први снимци употребе вишенаменског оклопног возила Тајфун-ВДВ објављени су у медијима.
Извиђачка група Ваздушно-десантних снага Русије открила је уз помоћ беспилотне летелице упориште Оружаних снага Украјине.

Да би заузели стратешку коту, јуришни одред уљановских падобранаца, у пробој је кренуо са вишенаменским оклопним возилима Тајфун-ВДВ.

Приближавајући се минималној блиској удаљености позицијама Оружаних снага Украјине, падобранци су ватром из аутоматског топа уништили положаје украјинских формација.
„Тајфун – ВДВ“ опремљен је мотором КамАЗ-650.10-350 од 350 коњских снага и аутоматским мењачем. Максимална брзина возила је до 100 километара на час.
Оклоп осигурава заштиту од експлозије од шест килограма ТНТ-а постављеног испод точка или четити килограма испод дна.
Возила „Тајфун“ за Ваздушно-десантне снаге наоружани су модулом на даљинско управљање са топом калибра 30 милиметара. Према речима произвођача, оруђе је у стању да погађа мете на удаљеностима које се раније биле недостижне за тај калибар, а може се гађати у покрету у било које време дана и у тешким временским условима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала