- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жељкове истанбулске враголије: Колико далеко може Партизан?

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
Пратите нас
Присећају се навијачи Партизана априла 1992. године када је Жељко Обрадовић водио црно-беле до прве и за сада једине титуле првака Европе освојене против Хувентуда у Истанбулу. Тридесет година касније, Обрадовић је поново на клупи, поново хара Истанбулом, па се сви питају - колико далеко могу црно-бели?
У 29. колу Евролиге Партизан је на гостовању савладао Ефес са 84:97 (23:11, 13:28, 27:24, 20:34) и тако још једном показао да је у налету. Направио је велики скок ка плеј-оф месту.
После 29 одиграних утакмица Партизан је на скору 16-13 колико има и Макаби из Тел Авива, док је Басконија осма, а Жалгирис девети са скором 15-14. Фенербахче је пети са 17-11, а Барселона четврта са 18-10.
Дакле, Партизан има добру прилику да се бори у ТОП 8 фази Евролиге, тачније у четвртфиналу, али још ништа није сигурно,.
На конференцији за медије после утакмице, тренер Партизана Жељко Обрадовић је показао велико задовољство због тријумфа над Ефесом.

„Дошли смо овде да играмо против тима који је двоструки првак Европе. Наравно да смо дошли да поштовањем и имали смо на уму да морамо да играмо скоро савршено, уколико желимо да победимо. Утакмицу смо почели веома „лењо“, лако су постизали поене, било је 23:6. Некако смо се после тога пробудили и почели да играмо. Верујем да смо одиграли веома добру утакмицу и веома сам поносан на своје играче, зато што смо победили тим који је европски шампион и верујем да ће се борити да остане у што бољем положају. Верујем да нико не би волео да игра са њима у плеј-офу. Честитке Ефесу на свему што ради последњих година, тренеру Атаману и свим играчима и клубу. Коначно, још једном се захваљујем мојим играчима који су одиграли сјајну утакмицу“ , рекао је тренер Обрадовић.

Занимљиво је да победа Партизана над Ефесом није прва у Истанбулу ове сезоне, већ да је Обрадовић са црно-белима надиграо и Фенербахче у гостима са 73:72.
Очигледно је Обрадовић навикао да са Партизаном побеђује у Истанбулу.
Партизану следе утакмице у којима ће решавати питање путника у ТОП 8 фазу. Прво ће 24. марта дочекати Олимпијакос, после четири дана и Барселону, а 31. марта Реал Мадрид. Седмог априла Партизан гостује Монаку, а 14. априла Панатинаикосу.
Занимљиво, Олимпијакос, Реал, Монако и Барселона су тренутно четири најбоље рангирана тима у Евролиги, тако да можемо да кажемо да ће црно-бели имати најтежи могући посао.
Центар Партизана Матијас Лесор коментарисао је победу против Ефеса и изнео очекивања пред завршницу сезоне.

„Велика победа у борби за пласман у плеј-оф, морамо да останемо фокусирани, још је утакмица пред нама, морамо да завршимо посао, заштитимо домаћи терен и видећемо. Све је у нашим рукама. Други пут ове недеље смо пронашли начин да се вратимо. Показали смо карактер и да никада не одустајемо. Имамо 5-6 играча са 10 или више поена, што значи да је била тимска победа, нисмо зависили од једног играча. Честитке свима“, рекао је Матијас Лесор који је убацио 17 поена и томе додао седам скокова.

Пред завршницу сезоне Партизан држи све у својим рукама: има позицију која води у плеј-оф Евролиге и има добру шансу, после добијеног дербија против Црвене звезде, да обезбеди прво место пред плеј-оф АБА лиге.
Ако црно-бели буду играли у наставку Евролиге као у Истанбулу против двоструког узастопног шампиона Европе, онда могу да се надају и великим стварима попут фајнал фора.
Са друге стране, још нису ни обезбедили плеј-оф.
Зато ова сезона и јесте толико занимљива.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
СПОРТ
Поново ради „сомборски рингпшил“ – Јокић прекинуо агонију и испунио циљ Денвера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала