- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Британска војска: Ловци НАТО-а подигнути због руских авиона код Естоније

© Фото : Wikipedia/Vladimir KorolkovЕурофајтер тајфун
Еурофајтер тајфун - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
Пратите нас
Ваздухопловне снаге Велике Британије тврде да су 17. марта британски и немачки ловци „јурофајтер тајфун“ испратили руске авионе у близини ваздушног простора Естоније.

„У оквиру ваздушног патролирања у региону, 17. марта је подигнут пар ловаца НАТО-а како би пресрели руски војни путнички авион Ту-134 који је летео у пратњи два ловца Су-27 и војно-транспортног авиона Ан-12. Руске формације су пресретнуте када су летеле у близини ваздушног простора Естоније“, наводи се у саопштењу, објављеном на сајту британског Ратног ваздухопловства.

Како је прецизирано, они идентификовали руске авионе и испратили су их док су летели у близини ваздушног простора земаља НАТО-а.
Такође се наводи да Немачка и Велика Британија заједно реализују мисију патролирања естонским небом, а праћење авиона је рутинска активност. Истиче се да је ово други контакт британских и немачких авиона са руским летелицама за недељу дана.
Раније ове недеље британско Министарство одбране саопштило је да су британски и немачки ловци пресрели и испратили руски авион-танкер који је летео у близини естонског ваздушног простора.
Русија је више пута истицала да се сви летови авијације изводе строго у складу са међународним правилима и да се не крше границе других држава.
Американский беспилотник RQ-4 Global Hawk - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
РУСИЈА
Схватили упозорење: Америка променила руту летења дронова након инцидента изнад Црног мора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала