- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Издавање „налога за хапшење“ Путина довешће до политичких тензија и ни до чега другог

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је издавање налога Међународног кривичног суда у Хагу за хапшење председника Русије Владимира Путина политичка и селективна одлука која осим политичких тензија неће довести ни до чега другог.
Додик је за истакао да Срби не вјерују тим судовима и да су они формирани да би над малим нацијама проводили силу међународне политике, преноси РТРС.
„Ти судови су увек били под политичким утицајем, не треба мислити да то није и данас тако“, рекао је Додик.
Он је додао да је то одраз политике према Русији, а не чињеница, права или нечег друго.
Према његовим речима, чињеница је да Русија очигледно није чланица тог суда, не припада његовој јурисдикцији и да је то више политички него правни суд.
„А да су хтели да причају о страдању деце могли су да заврше овај процес који је био везан за БиХ када су се на запад одвозила деца која су била сирочад у БиХ. То је само било покренуто и никада није завршено“, подсетио је Додик.
Председник Републике Српске је нагласио да се залаже за то да сви који су починили злочине у било којем рату, па и у овом у Украјини, апсолутно требају одговарати.
„Али, то би значило да треба да одговорају и они који су бацали бомбе са осиромашеним уранијумом на Србе у два наврата и да се тиме покаже да правда може да стигне све, а не да буде селективна прича према политички изабраним противницима. То је сукоб који Запад даље гура, али је исто тако одраз стања које смо раније упознали у вези са чињеницом да су то само политички мотивисане одлуке тих међународних инстанци и судова“, рекао је Додик.
Према његовим речима, да је међународне правде онда би сигурно одговарали Насер Орић и многи који су побили Србе или они који су бацали бомбе на Србију и Републику Српску и убили децу као што је трогодишња Милица Ракић у Србији.
„Међутим, то нећемо гледати никада у животу, али је чињеница да је то селективно и, у сваком случају, мислим да осим политичких тензија неће довести ни до чега другог“, истакао је Додик.
Подсетимо, претпретресно веће Међународног кривичног суда у Хагу, чију надлежност Русија не признаје, издало је налоге за хапшење” председника Русије Владимира Путина и дечјег омбудсмана Марије Лавов-Белове, наводи се у саопштењу објављеном на сајту организације.
Владирмир Путин - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СРБИЈА
Знак за аларм: Запад је управо повукао очајнички потез опасан по цео свет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала