- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија на крају света има „новог Митровића“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалске лопте
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
Пратите нас
Талентовани 17-годишњи нападач Аделајда Лука Јовановић налази се у центру пажње аустралијских медија због фудбалског умећа и голова које постиже. Након што је прошле недеље први пут био стартер у А Лиги, постигавши првенац, сада се поново уписао у стрелце.
Два меча у сениорској конкуренцији у којима се нашао међу стартних 11 и исто толико погодака на свом конту има голобради Лука Јовановић, који голове прославља у стилу рекордера српског националног тима Александра Митровића.
Невероватно зрело за своје године на терену делује талентовани нападач, који може да игра и на позицији офанзивног везног. Иако је висок свега 179 центиметара, Јовановић у ваздушним дуелима не заостаје за знатно вишим ривалима јер је изузетно скочан.
Након што је у прошлом колу против Њукасл Џетса "пробио лед" и постигао првенац у аустралијској лиги, сада је то поновио у демолирању Велингтон Финикса 5:1.
Значајно је допринео постизању водећег гола Аделајд јунајтеда у 16. минуту, када је својим кретањем збунио директног чувара и натерао га да затресе сопствену мрежу.
Свега седам минута касније Лука Јовановић се уписао у стрелце. Показао је да доминира у петерцу и да компликоване ситуације може с лакоћом да реши и пронађе пут до мреже, иако му је свега 17 година.
Тако је момак чији су се родитељи доселили у Аустралију, постигао првенац у родном граду.
Прослава гола је тек интересантна, с обзиром на то да је у оба наврата опонашао славље голгетера Фулама и Србије Александра Митровића, вртећи шаком око главе.
Јовановић је до гола стигао после одбитка у срцу казненог простора гостујућег тима, и врло сналажљиво је реаговао, сместивши лопту практично ђоном копачке иза леђа голмана Сејла. Био је то његов други гол у пет утакмица у сениорској конкуренцији.
Аделејд тренутно игра најлепши фудбал у Аустралији и други је на табели, иза лидера Мелбурн Ситија. Одличне партије Јовановића преселиле су на клупу првог шпица 31-годишњег Ибусукија, који је управо против Велингтона заменио Јовановића и такође се уписао у стрелце.
Чињеница је да А лига не може да се похвали бог зна каквим квалитетом и да је далеко од квалитета европских лига, али је јасно да би људи из Фудбалског савеза Србије и те како требало да обрате пажњу на бисер који се развија на другом крају света.
Ко зна, можда се у Луки Јовановићу заиста крије нови Александар Митровић.
Тема прве емисије Спутњика спорта била је „Зашто се повукао Немања Видић?“
Партизан Радник - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
СПОРТ
Несрећном Партизану и Радник узео меру - „виси“ Лига шампиона
Селектор фудбалера Србије Драган Стојковић Пикси  - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
СПОРТ
Пикси скратио списак Орлова: Без три битна имена – али и „српског сина“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала