- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Концерн „Калашњиков“ почео серијску производњу „Лебедева“

© Пресс-служба ГК "Калашников" / Уђи у базу фотографијаПиштољ Лебедева "Рис", "Калашников"
Пиштољ Лебедева Рис, Калашников - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
Пратите нас
Концерн „Калашњиков“ је почео испоруке модулног пиштоља „Лебедев“ и оружје тренутно испитује војска, изјавио је председник компаније Алан Лушњиков пред изложбу „Експотехностраж“ која ће се одржати 15-17. марта у Санкт Петербургу.

„Изложба ‘Експотехностраж’ је традиционално важна за нас као организатора, као и за Националну гарду Русије, као купца наших производа. Руска гарда је поуздан и проверен партнер. На изложби смо ставили акценат на модулни пиштољ ‘Лебедев’. Ове године смо почели производњу, почеле су прве испоруке. Партија је предата купцу и тестира се у војсци“, рекао је Лушњиков.

На штанду „Калашњикова“ ће бити представљен широк спектар производа: савремени примерци војног и цивилног наоружања, морска техника, одлуке у области динамичке заштите, укупно ће бити више од 30 производа.
Осим пиштоља „Лебедев“ калибра девет милиметара у сегменту борбеног малокалибарског оружја, учесницима и гостима форума ће бити представљени аутомати Калашњиков из 100. и 200. серије, пушкомитраљез „Калашњиков“ ППК-20, снајперска пушка калибра 7,62 милиметара „Чукавин“, која је успешно прошла државна испитивања.
Пиштољи МПЛ и МПЛ1 су предвиђени за примену муниције 9х19 милиметара, између осталог и метака повећане моћи 7Н21. Модернизован је ласерима и индикаторима за количину муниције.
Тежина МПЛ са шаржером без муниције је 0,8 килограма, МПЛ1 је тиши приликом гађања и тежак је 1,15 килограма. Дужина цеви пиштоља је 112 и 127 милиметара, а капацитет шаржера је 16 метака.
Нови аутомат АК-12 Калашњиков - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
РУСИЈА
„Калашњиков“ објавио фотографије модернизованог аутомата АК-12/фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала