- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Путин посетио Донбас /видео/

© POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин боравио је у радној посети Мариjупољу. Како је саопштила прес служба Кремља, шеф државе је извршио инспекцију неколико објеката у граду и разговарао са локалним становништвом.
Путин је допутовао у Маријупољ хеликоптером, након чега је колима прошао кроз неколико квартова града, заустављајући се.
Током посете, заменик премијера Русије Марат Хуснулин је детаљно известио председника о напретку грађевинских радова у граду и околини.
„Између осталог, говорило се о изградњи нових стамбених четврти, друштвених и образовних објеката, стамбено-комуналне инфраструктуре, медицинских установа“, саопштила је прес служба.
Планирано је да реконструкција центра Мариупоља, где има много историјских споменика буде завршена до краја године, рекао је Хуснулин Путину.
Председнику је показао и Филхармонију. „Удобно, лепо“, приметио је Путин.
У кварту Невски, председник је разговарао са становницима града. На позив једне од породица, Путин је ушао у њихову кућу.
„Шеф државе је такође извршио инспекцију морске обале Маријупоља у подручју јахт клуба, зграду позоришта, споменике“, додала је прес служба.
Ово је прво путовање председника Руске Федерације у Донбас.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала