- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: Берлин жели ескалацију сукоба са Русијом

© Sputnik / Маријана КолаковићУлаз у руску амбасаду у Немачкој
Улаз у руску амбасаду у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
Пратите нас
Став представника немачке владе о налогу Међународног кривичног суда за „хапшење“ руског председника Владимира Путина је забрињавајућ и сведочи о тежњи ка даљој ескалацији конфликта са Москвом, изјавио је амбасадор Русије у Немачкој Сергеј Нечајев.
„Неодговорне изјаве неких немачких званичника о подршци и спремности да се испуни нелегитимна и потпуно апсурдна одлука Међународног кривичног суда изазивају крајњу забринутост и сведоче о томе колико су далеко од реалности у потрази за даљом ескалацијом сукоба са Русијом“, рекао је он.
Раније је министар правде Немачке Марко Бушман навео да ће Немачка ухапсити председника Русије Владимира Путина ако крочи на територију Немачке. Председник Истражног комитета Русије Александар Бастрикин је поручио да је неопходно да се да правна процена изјавама немачког министра правде.
Претпретресно веће Међународног кривичног суда у Хагу, чију надлежност Русија не признаје, раније је издало „налоге за хапшење“ председника Русије Владимира Путина и дечјег омбудсмана Марије Лавов-Белове, наводи се у саопштењу објављеном на сајту организације. Суд је у саопштењу навео да је Путин „наводно одговоран за ратни злочин противправне депортације становништва (деце) и противправног пресељења становништва из окупираних подручја Украјине у Руску Федерацију.“
Русија све документе Међународног кривичног суда сматра ништавним и незаконитим,
сматра амбасадор Русије у УН Василија Небензја. Портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова оценила је да су све одлуке Међународног кривичног суда за Русију ништавне из правног угла.
Немачка застава - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
СВЕТ
Немачки министар правде: Ухапсићемо Путина ако крочи на територију Немачке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала