- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Турски историчар: Евроазијска цивилизација има ресурсе да уништи планове атлантског блока

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаОтварање џамије у Москви
Отварање џамије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
Пратите нас
Кијевски режим и његова неонацистичка идеологија инструмент су атлантског фронта, чија стратегија је заснована на ароганцији и презиру према вредностима других култура, других народа, других религија, рекао је за Спутњик турски политиколог, историчар Мехмет Перинчек, коментаришући спаљивање Курана у Украјини.
„Садашње украјинске власти су наследиле такав идеолошки приступ. Видели смо непријатељство Атлантског блока који предводе Сједињене Државе према културним, етничким и верским карактеристикама других народа у Ираку, Авганистану, Вијетнаму, Кореји, а сада се то исто непријатељство манифестује у различитим облицима у Украјини", истакао је Перичнек.
"Део стратегије атлантског блока је и жеља да се распирују сукоби на етничкој и верској основи, свађају братски народи - Руси и Украјинци, окрећу хришћани и муслимани једни против других, и на тај начин увуку регион и цео свет у хаос. Инцидент са спаљивањем Курана само је одраз ове стратегије", додао је он.
По његовим речима, овај инцидент треба схватити као неку врсту лекције за муслимане у Украјини – кијевски режим је још једном показао какав је заиста. Међутим, том нељудском понашању се "супротставља права хуманост хришћана, муслимана, будиста, Јевреја".
"Представници разних вера и етничких група се удружују како би се супротставили атлантској неонацистичкој идеологији Сједињених Држава и њиховом пројекту униполарног света. Евроазијска цивилизација је јака и има неопходне ресурсе да уништи планове атлантског блока за стварање униполарног света и формирање равноправног, праведног светског поретка", закључио је турски политиколог.
Претходно је чеченски лидер објавио видео на његовом Телеграм каналу на коме се украјински војници ругају Курану и спаљују га и обећао да ће их наћи и казнити.
Рамзан Кадиров - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
Специјална операција у Украјини
Кадиров објавио награду за ликвидацију украјинског војника који је спалио Куран /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала