- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Боцан-Харченко: Путина оптужују насилници над децом

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Боцан Харченко
Александар Боцан Харченко - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
Пратите нас
Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко сматра да оптужница Међународног кривичног суда против Владимира Путина не значи ништа јер не производи никакве правне последице и да Русију за насиље над децом оптужују – насилници над децом.
Подизање тзв. оптужнице против председника Русије је смешно, глупо и изван разума, оценио је амбасадор у Руском дому у Београду, на округлом столу „Међународно-правни аспекти одлуке међународног кривичног суда у Хагу за покретање поступка против председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина“.
Претпретресно веће Међународног кривичног суда у Хагу, чију надлежност Русија не признаје, издало је 17. марта „налоге за хапшење“ председника Русије Владимира Путина и дечјег омбудсмана Марије Лавов-Белове.

Оптужница против Путина није ни за ве-це

Одлука међународног кривичног суда у Хагу не значи ништа и њом је тај тобожњи међународни кривични суд показао да нема везе са правом и да је у потпуности политизован, изјавио је данас амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко.
Налог за хапшење Путина издат је на папиру који се не може искористити ни у ве-цеу, јер није довољно мекан, рекао је Боцан-Харченко.

Морално изопачена оптужница

Боцан-Харченко је подсетио да Русија није подржала Римски статуту међународног кривичног суда и зато било каква одлука те институције за Русију не постоји и нема никаквог правног значаја и смисла, и не производи никакве правне последице.
„Скрећем пажњу на морални аспект, ту је потпуно изопачена цела ствар. Снажним напорима руске владе, омбудсмана, председника и наших војника у Донбасу који су, не мислећи на своје животе спасавали децу по подрумима. Деца су била гладна и болесна и збринута су уз неопходну медицинску помоћ, добила су храну и наставила образовање. С друге стране, војска Украјине или кијевског режима више није могла да користи ту децу као живи дечји штит, што име је била пракса“.
Запад је подигао оптужницу по руској народној пословици која гласи „бацили су квасац у своју ве-це шољу“, рекао је Харченко и додао да људи у Србији знају за сличне бахате изјаве западних моћника још од 1999. године кад су побијену децу називали „колатералном штетом“.
„А сад нас оптужују они који дозвољавају и дају легитимитет промени пола што је насиље над децом а близу су и одлуке да легитимизују педофилију“, закључио је Александар Боцан-Харченко.
Возило Истражног комитета Русије - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
РУСИЈА
Истражни комитет Русије покренуо кривични поступак против тужиоца који је наложио хапшење Путина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала