- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија

Пикси се извинио нацији, причао о Џајићу, Лазару, Црногорцима...

Пратите нас
Селектор Србије Драган Стојковић Пикси обратио се медијима уочи почетка квалификација за Европско првенство у Немачкој 2024. године. У још једном опширном иступу дотакао се многих тема.
Орлови на старту квалификација дочекују Литванију на Маракани 24. марта, док три дана касније играју са Црном Гором у Подгорици. Селектор каже да не смемо олако да их схватимо.
„Треба да се плашимо сваког тима у групи, али не онај страх који ће одузети ноге. Мени ће свака утакмица бити иста, као и нашим играчима. Неважно како се противник зове. Велики је улог. Kао што сам рекао, свака утакмица је финале и тако ћемо се спремати. Само се са тим приступом можемо надати нечему. Сви остали ће вам рећи да ће се борити за једно од два места. Да ли ће нас гледати као фаворите или аутсајдере, то је мање битно.“
Осврнуо се Стојковић и на недавне изборе у ФСС и причао о односу са Драганом Џајићем.
„Kао што знате, ја се нисам бавио изборима нити је то мој посао, ко год желео да ме увуче у ту причу. Ја знам шта је мој део посла и фокусиран сам да га одрадим најбоље што могу. Био сам на скупштини да испоштујем Савез. Лепо је бити део фудбалске Србије када је у питању највиши орган. Ја ту показујем само респект према ФСС. Мислим да је добро да се створило руководство, да ћемо имати стабилну организацију. Што се односа са председником тиче, ту нема никаквих проблема. Ми никада нисмо били у свађи. Нисмо имали комуникацију, али тако можете са неким 10 година и да све буде у реду. Очекујем да све буде у реду и да свако ради свој посао.“
Пикси се још једном извинио нацији за неуспех у Катару.
„Kао прво, ја негде дугујем или дугујемо, како год хоћете, али рећи ћу за себе да дугујем извињење нацији за очекивања у Дохи. Дугујем највеће извињене за оне који су били тамо за резултат који смо остварили. Видим ове квалификације као нешто што може да поврати углед и репутацију за оно што смо стварали две године. Морамо бити спремни на једно, а то је да ће свака утакмица бити финале. Не желимо да разочарамо. Ако је неко бољи, ми ћемо честитати, али од нас пуно тога зависи.“
Открио је и селектор како су текли преговори са Стефаном Бајчетићем.
„Што се Бајчетића тиче, мислим да је све ово што се издешавало пребрзо дошло за 18-годишњег клинца. Он јесте таленат, играч који обећава. Знате целу историју, мајка је Шпањолка, отац је наш. Обавио сам разговор, наравно. Оно што је важно јесте да мислим да није спреман да игра ни за Шпанију ни за Србију. Превише је то брзо дошло на његова леђа. А сад чујем и да се повредио. Видећемо каква ће бити одлука. Нећемо вршити притисак. На крају ће он донети одлуку, али у овом моменту није спреман да игра ни за једне ни за друге.“
Директан пренос обраћања селектора могли сте да пратите на Спутњику.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
12:51 20.03.2023
Крај конференције!
Завршено је обраћање селектора Србије Драгана Стојковића Пиксија.
12:43 20.03.2023
Пикси најављује нове аквизиције у репрезентацији
- Има их. Мени је драго због тога, а зашто су одлучили да играју за нас ћете морати да питате њих. Има и других играча, али не могу да вам кажем. Овде је на списку тај играч о ком причам, тако да не причам глупости. Ради се о квалитетном играчу.
Лазар Самарџић - Sputnik Србија
12:40 20.03.2023
Да ли ће утакмица са Црном Гором превазићи спортски оквир?
- Kако ко узима или жели да је види. Ми ћемо је гледати на најспорсткији могући начин. То је само једна утакмица у низу и ту се све завршава. Играће се са 22 играча, тако ће почети и то је сигурно. О Црној Гори је забрањено да се прича и прича се само о Литванији.
12:36 20.03.2023
Треба да поштујемо сваког ривала
- Треба да се плашимо сваког тима у групи, али не онај страх који ће одузети ноге. Мени ће свака утакмица бити иста, као и нашим играчима. Неважно како се противник зове. Велики је улог. Kао што сам рекао, свака утакмица је финале и тако ћемо се спремати. Само се са тим приступом можемо надати нечему. Сви остали ће вам рећи да ће се борити за једно од два места. Да ли ће нас гледати као фаворите или аутсајдере, то је мање битно.
12:35 20.03.2023
Како је убедио Самарџића и шта је закључио из разговора са Бајчетићем
- Знате како, ви сте већ о томе писали и то је негде 90 одсто истина. Наш контакт са Самарџићем траје дужи период. Међутим, ја сам неко ко не жели да ствара притисак никоме. Пре годину сам отишао да гледам утакмицу Удинезеа и Милана. Ја сам отишао не због Милана него због Самарџића да се уверим у његове квалитете. Пред крај године смо имали још један контакт, да се пред квалификације у марту чујемо и видимо. Са своје стране сам урадио све што сам могао, разговарајући са њим и са његовим оцем. Мислим да је то лепа ствар за српски фудбал и да ће њему бити лепо када буде део нашег тима. Што се Бајчетића тиче, мислим да је све ово што се издешавало пребрзо дошло за 18-годишњег клинца. Он јесте таленат, играч који обећава. Знате целу историју, мајка је Шпањолка, отац је наш. Обавио сам разговор, наравно. Оно што је важно јесте да мислим да није спреман да игра ни за Шпанију ни за Србију. Превише је то брзо дошло на његова леђа. А сад чујем и да се повредио. Видећемо каква ће бити одлука. Нећемо вршити притисак. На крају ће он донети одлуку, али у овом моменту није спреман да игра ни за једне ни за друге.
12:29 20.03.2023
О црвеном за Митровића
- Видео сам исто као и ви. Непотребан потез. Мислим да ће бити кажњен дефинитивно. Штета што се десило, дођу неки моменти када изгубите контролу. Причаћемо о томе, у репрезентацији мора да постоји доза респекта према свима на терену, достојанство и да се такве ствари не дешавају. Да ли су дали голове није битно, важан ми је здравствени билтен да сви буду спремни и да не будем у ситуацији као што сам био у Дохи. То не бих никада волео.
Александар Митровић - Sputnik Србија
12:26 20.03.2023
Максимовић није отписан
- Максимовић из Хетафеа, играч који има потпуно моје поверење. Он је играч који даје свој максимум, не мора да се доказује. То што га нема на овом списку, не значи да га неће бити и на преостале две. И он то зна.
12:20 20.03.2023
Пикси о позиву за Стојића из ТСЦ-а
- Стојић из ТСЦ-а, тај играч већ дужи период игра одлично у нашој лиги. Потврда томе је дошла у утакмици против САД у Лос Анђелесу. Небитно да ли смо победили или не, тај однос према националном тиму. Он је један од њих који треба да буду или ће у скорије време бити у репрезентацији. Што се тиче Стефана Митровића и Владимира Лучића, они имају две важне утакмице за младу репрезентацију. Они су део А репрезентације, све је питање процене где ће бити у датом тренутку. Свим играчима су врата отворена.
12:16 20.03.2023
Пикси: Дугујем извињење нацији за Мундијал
- Kао прво, ја негде дугујем или дугујемо, како год хоћете, али рећи ћу за себе да дугујем извињење нацији за очекивања у Дохи. Дугујем највеће извињене за оне који су били тамо за резултат који смо остварили. Видим ове квалификације као нешто што може да поврати углед и репутацију за оно што смо стварали две године. Морамо бити спремни на једно, а то је да ће свака утакмица бити финале. Не желимо да разочарамо. Ако је неко бољи, ми ћемо честитати, али од нас пуно тога зависи. Први корак је победити Литванију и то је оно чиме смо највише окупирани и највише размишљамо. Не можемо да причамо о утакмици која је пета по реду. Сви знамо да нас 24 године није било на ЕП, тај податак је забрињавајући. Те традиције и постоје да би се рушиле. Оно што ме радује јесте здравствени билтен играча. Учинићемо све да направимо први корак, а то је да победимо Литванију. Знамо где смо грешили и шта треба поправити. Претпостављам да то сви знају, да та наша дефанзива буде боља. Али, када говоримо о њој, не можемо говорити индивидуално. Цео тим мора да се брани и напада. Имали смо пуно анализа, знамо где су биле грешке и шта треба поправити. Верујем да смо на добром путу да решимо проблеме.Нећу никоме да дозволим да кажем да је лака група. Тешка група, да, врло тешка. За мене најтежа група. Kо помисли да је утамица против Литваније лака, тај је у велико проблему. Вечерас ћемо имати састанак на ком желим да играчима објасним неке ствари.
12:13 20.03.2023
Колико избор Џајића може да утиче на стање у репрезентацији?
- Kао што знате, ја се нисам бавио изборима нити је то мој посао, ко год желео да ме увуче у ту причу. Ја знам шта је мој део посла и фокусиран сам да га одрадим најбоље што могу. Био сам на скупштини да испоштујем Савез. Лепо је бити део фудбалске Србије када је у питању највиши орган. Ја ту показујем само респект према ФСС. Мислим да је добро да се створило руководство, да ћемо имати стабилну организацију. Што се односа са председником тиче, ту нема никаквих проблема. Ми никада нисмо били у свађи. Нисмо имали комуникацију, али тако можете са неким 10 година и да све буде у реду. Очекујем да све буде у реду и да свако ради свој посао.
Драган Џајић Џаја - Sputnik Србија
12:08 20.03.2023
Голман Дмитровић се повукао из репрезентације
- Што се тиче Дмитровића, обавестио нас да неће више бранити за репрезентацију. Жели да се посвети клупским обавезама. Да буде број један на голу Севиље. Сматра да има много добрих младих голмана којима треба пружити шансу. Хвала му на свему за ове две године, настављамо даље.
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Дмитровић се захвалио и опростио од дреса Србије
12:06 20.03.2023
Да објасните списак од 26 играча? Зашто нема Лазовића, Максимовића и Бабића?

- Испада да вас више интересује они којих нема, него којих има. У Шпанији није позвао десеторицу са СП па ником ништа. Нови почетак, циљ и приортиет да будемо учесници ЕП и учинићемо све да дођемо тамо. Што се тиче композиције, ова група је тренутно најпотребнија за предстојеће утакмице. Индивидуално да говорим зашто неког нема - нећу, ово је моја одлука ја стојим иза ње. Играчи знају да сам отворен и поштен. Пратили смо форму и све што иде, ова група на списку најпотребније што треба нама за ове две утакмице. У плану је био позив голману Ковачевићу, али папирологија још није завршена. Најважније да ће он да дебитује за Србију.
12:02 20.03.2023
Спутњик је на лицу места
Наравно, као и увек наш репортер је у Кући фудбала у Старој Пазови.
ФСС - Sputnik Србија
10:39 20.03.2023
Нема Лазовића, Бабића и Максимовића
У односу на тим који је наступао на Мундијалу, на списку нема Срђана Бабића (Алмерија), Немање Максимовића (Хетафе) и Дарка Лазовића (Верона). Видећемо како ће селектор образложити њихово одсуство.
10:36 20.03.2023
Пикси позвао 26 играча
10:35 20.03.2023
Добро дошли
Пратићемо уживо обраћање селектора Драгана Стојковића Пиксија уочи окупљања репрезентативаца на старту квалификација за Европско првенство. Конференција за медије почиње у 12 часова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала