- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанац разбио Руса и преотео трон Новаку Ђоковићу

© AP Photo / Mark J. TerrillКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
Пратите нас
Шпански тенисер Kарлос Алкарас победио је Руса Данила Медведева са 6:3, 6:2 у финалу Мастерса у Индијан Велсу и вратио се на прво место на АТП листи.
Шпанац ће на најновијој ранг-листи имати 7.420 бодова, 260 више од Новака Ђоковића, који не игра у Америци јер као невакцинисана особа није добио дозволу за улазак у земљу. Из истог разлога Србина неће бити ни у Мајамију следеће недеље.
Млади Шпанац у мају пуни тек 20 година и могао би да буде наследник легендарних асова Ђоковића и Надала који су на заласку каријере.

„Знам да сам још увек врло млад и да имам још много да учим и да неће бити лако, али овај успех је награда за уложени труд. Добро сам почео годину, али су уследили проблеми са повредама и хвала онима који су остали уз мене сво ово време“, рекао је Карлос мислећи на тренера Хуана Карлоса Ферера.

Очекивао се спектакл, три сета, велика борба, али је млади Шпанац почистио Медведева, не дозволившу му ни промил шансе да уведе меч у неизвесну завршницу.
Већ у другом гему могло је да се наслути да ће бити доминација Шпанца када је направио први брејк на мечу. Брзо је Шпанац стигао до 3:0, лако добио први сет, а слично је било и у другом периоду игре.
Медведев је био индиспониран, ништа му није полазило од руке, а и вољни моменат био му је веома лош. Повео је Kарлос са 4:0 у гемовима у другом сету и рутнски привео меч крају, за осму титулу у каријери, а трећу на турнирима из Серије 1.000.
Алкарас је одиграо фантастичан меч и дошао до треће Мастерс титуле у каријери, након Мајамија и Мадрида, укупно осме у каријери.
„Карлос је заслужено број један на свету. У последње 52 недеље освојио је више поена од било ког другог тенисера. Тако функционише ренкинг“, рекао је Медведев после меча.
Уједно, прекинуо је серију Руса од 19 везаних победа, пошто је Медведев претходно освојио титуле у Ротердаму, Дохи и Дубаију.
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
СПОРТ
Русија има Медведева, Србија Међедовића – титула!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
СПОРТ
Америка „отвара врата“ Ђоковићу: „Добродошао је“
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СПОРТ
Надал сву снагу сачувао да се спреми за Новака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала