- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милатовић: Ђукановић је организовао физички атак на мене

© AP Photo / Risto BozovicЈаков Милатовић
Јаков Милатовић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
Пратите нас
Предсједнички кандидат Покрета „Европа сад“ Јаков Милатовић казао је да је убијеђен да ће у другом кругу предсједничких избора у Црној Гори „однијети велику заједничку побједу“, будући да је предсједнички кандидат Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић у првом кругу „достигао максимум“.
„Као што сам обећао да ћемо успјети, синоћ сам показао да смо успјели. Ово је прво полувријеме, а у другом ћемо запечатити заједничку побједу против политике подјеле и сиромаштва“, казао је предсједнички кандидат Покрета „Европа сад“ Јаков Милатовић гостујући на ТВ Вијести.
Милатовић, који се заједно са Милом Ђукановићем пласирао у други круг предсједничких избора, казао је да не жели да монополизује побједу, јер је увијек неко носио бакљу слободе у Црној Гори.
„Ово је побједа једне боље, праведније Црне Горе“, казао је он.
Милатовић се захвалио свима који су га подржали у предсједничкој трци и свима који су гласали на јучерањим изборима
„Желим да будем предсједник свих грађана и то желим дјелима да покажем“, додао је и захвалио се свим парламентарним и ванпарламентарним партијама на подршци.
„Поруке које су дошле од Андрије Мандића, Алексе Бечића, Дритана Абазовића и Горана Даниловића су јако добре и оно што сам рекао на нама је свима да заједнички запечатимо ову побједу 2. априла и отворимо врата једне демократичније и економски развијеније Црне Горе“, рекао је Милатовић.
Он је казао и да је у добрим односима са побједницима парламентарних избора 2020. године и додао да је јутрос чуо са лидером Демократске Црне Горе Алексаом Бечићем.
„Сад је пред нама заједничка борба прво 2. априла, а онда иду ванредни парламентарни избори. Суштина је, након свега, да након побједе над Ђукановићем 2. априла добијемо једну политички стабилну владу, која ће наставити реформе које смо започели и увести земљу у Европску унију“, истакао је Милатовић.
Коментаришући изјаву Ђукановића да ће остварити побједу у другом кругу и да рачуна на одређене резервоаре гласова који нијесу активирани у првом кругу, Милатовић је казао да „како је лагао овај народ 30 година, тако синоћ вјероватно мало лаже и самог себе“.
„Ђукановићев максимум је постигнут синоћ. Убијеђен сам да ћу у другом кругу однијети велику заједничку побједу над једним човјеком прошлости, подјела и сиромаштва и да ћемо га у потпуности послати у политичку прошлост“, казао је Милатовић.
Додао је и да је сигуран и да ће многи који су гласали у недјељу Ђукановића гласати за њега у другом кругу.
„Свима је јасно да је то човјек који је у потпуности превазиђен политичар“, каже предсједнички кандидат „Европе сад“.
Упитан у којој мјери у другом кругу очекује могућност нових тензија и инцидената, медијских спинова и дезинформација, Милатовић је одговорио:
„Оно што ја знам сасвим сигурно је да ћу да наставим да шаљем позитивне поруке, да причам о економији, стављам акценат на ствари које нас уједињују, да стављам фокус на европске интеграције. Шта ће Ђукановић да ради – то је Ђукановићев проблем. Знате и сами да је тај човјек у недостатку аргумената организовао физички атак на мене. Ја се надам да ће у наредних 15 дана полиција и наше службе безбједности успјети негдје да одрже ситуацију апсолутно под контролом“, рекао је Милатовић.
Јаков Милатовић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
РЕГИОН
Назире се крај Милове владавине: Хоће ли Јаков послати Мила у пензију
Кандидат за председника Црне Горе Јаков Милатовић - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
РЕГИОН
Ко је Јаков Милатовић: Кроз шпалир на Цетињу до предсједника Црне Горе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала