- Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
ЖИВОТ
Занимљивости из земље и света

Сценарио за "Саут Парк" ће писати вештачка интелигенција

© Фото : Јутјуб/South Park StudiosСаут парк
Саут парк - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
Пратите нас
Креатори анимиране серије "Саут Парк" одлучили су да део сценарија за последњу епизоду напише програм за вештачку интелигенцију.
Део сценарија за епизоду под називом "Deep Learning" написао је програм ЧетГПТ компаније за развој вештачке интелигенције ОпенАИ. Цела епизода говори о четботу, а он је генерисао последњих неколико минута.
Четврта епизода 26. сезоне приказује неколико дечака из разреда дечака Стена, који користе четбот за писање есеја и слање текстуалних порука девојчицама, а управо завршна одјава показује да су је написали Треј Паркер и ЧетГПТ.
Овај програм за вештачку интелигенцију (Опен АИ) генерисао је Стенов говор, који је уочљив због свог роботског звука, у којем дечак аргументује зашто људе не треба кривити за коришћење ЧетГПТ-а.
"Дивовске технолошке компаније су те које су узеле Опен АИ, упаковале га, уновчиле и гурнуле га свима нама што су брже могле како би напредовале", рекао је лик.
Као што је већ познато, већи део епизоде написао је Треј Паркер, а он и други креатор серије Мет Стоун већ су изразили интерес за коришћење вештачке интелигенције, будући да су заједно осигурали 20 милиона долара улагања у свој АИ студио у децембру 2022. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала