- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Спрема се хапшење Трампа? Састанак на високом нивоу у њујоршкој полицији

© AP Photo / Andrew HarnikДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
Пратите нас
Представници служби за спровођење закона састали су у седишту њујоршке полиције на Менхетну како би разговарали о могућој оптужници против бившег америчког председника Доналда Трампа, на основу оптужби за давање новца порно звезди Сторми Данијелс пред председничке изборе 2016.
Подизање оптужнице очекује се вечерас или у среду, објавио је амерички „Политико“ позивајући се на три неименована извора укључена у случај.
„Разговарали смо о томе како да приведемо Трампа, одлука још није донета“, рекао је један од извора.
На састанку у штабу њујоршке полиције, поред представника тог одељења, присуствовали су представници америчке тајне службе, судски службеници и званичници из Канцеларије окружног тужиоца Менхетна Алвина Брега.
Канцеларија окружног тужиоца Менхетна Алвина Брега истражује тајну исплату од 130.000 долара коју је наводно извршио Мајкл Коен, Трампов бивши адвокат, порно звезди Сторми Данијелс како би је подмитио да не објављује детаље наводне њене и Трампове љубавне везе из 2006. године. Тај новац је Данијелсовој наводно дат уочи председничких избора 2016. године. Коен је током истраге прво тврдио да је тај новац дао из личних извора, а не као дародавац председничке кампање, да би ту изјаву касније променио. Он је осуђен на три године затвора по осам тачака оптужнице, између осталог и због кршења закона у вези са финансирањем кампања.
Када запечаћена оптужница буде достављена судији, канцеларија тужиоца ће разговарати о Трамповој предаји са његовим браниоцем, рекао је неименовани судски званичник, наводећи да ће, уколико се Трамп не преда, за њим бити расписана потерница.
Трамп је саопштио у суботу да, према информацијама које су процуреле, очекује да ће бити ухапшен у уторак и позвао је присталице на протесте.
Трампов портпарол је рекао да бивши председник није био обавештен о било каквом предстојећем хапшењу.
Бивши амерички председник Доналд Трамп полази на саслушање у канцеларији државног тужиоца - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СВЕТ
„Може да се деси да ме ухапсе у уторак“: Трамп позвао своје присталице на протест
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала