- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Турски „Кенткарт“ покреће спор против Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићАутобуско стајалиште
Аутобуско стајалиште - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
Пратите нас
Приватни партнер Града Београда за наплату карата у јавном градском превозу, турски „Кенткарт“ саопштио је данас да намерава да покрене спор против Србије због, како је образложено, заштите своје инвестиције.
„Кенткарт“ у саопштењу наводи да су на основу билатералног међународног уговора републичким органима упутили обавештење о намери покретања спора против Србије, а због како наводе, повреде уговора од стране Града Београда, као уговорне стране у јавно-приватном партнерству.
Додаје се и да је турска компанија одбила да потпише споразумни раскид уговора са градом, јер предвиђа раскид 11 година пре истека рока и без накнаде штете.
„Кенткарт“ наводи и да се обраћају надлежним органима Републике Србије, јер је то по билатералном уговору обавеза пре покретања међународне арбитраже, као и обавеза инвеститора и државе да насталу ситуацију реше мирним путем.
Подсетимо, одборници Скупштине града Београда усвојили су 21. фебруара решење о давању сагласности за раскид уговора са „Кенткартом“ о наплати превоза.
Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је тада да ће уговор са „Кенткартом“ бити раскинут и да ће после 12 година контрола и наплата карата у јавном превозу бити враћена под управу Града Београда.
Шапић је тада рекао да се након усвајања одлуке у Скупштини града стичу услови да за раскидање уговора са турским конзорцијумом „Кенткарт“.
ДРУШТВО
Шапић најавио промене у јавном превозу, на Савском кеју и у стамбеним зградама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала