Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Генерал Мојсиловић са делегацијом Европске команде Оружаних снага САД и командантом Кфора /фото/

© Фото : Спутњику уступило Министарство одбране Републике Србијесастанак српске и америчке делегације
састанак српске и америчке делегације - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
Пратите нас
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарао је данас са директором за стратегију, планове и политику Европске команде Оружаних снага САД генерал-мајором Данијелом Ласиком, који са делегацијом борави у званичној посети Србији. Генерал Мојсиловић састао се и са командантом Кфора генерал-мајором Анђелом Микелеом Ристучом.
На састанку са генералом Ласиком било је речи о актуелној безбедносној ситуацији у Европи и на Западном Балкану, као и о могућностима за даље унапређење сарадње Војске Србије и Европске команде Оружаних снага САД, пише у саопштењу Министарства одбране.
Као области од заједничког интереса у домену војно-војне сарадње Србије и САД, која доприноси изградњи мира и безбедности у региону и свету, идентификовани су обука и образовање војника и старешина, али и низ других конкретних активности које директно доприносе изградњи оперативних способности Војске Србије, додаје се у саопштењу.

Начелник Генералштаба са командантом КФОР-а

© Фото : Спутњику уступило Министарство одбране Републике СрбијеМилан Мојсиловић и Ађело Микеле Ристуча
Милан Мојсиловић и Ађело Микеле Ристуча - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
Милан Мојсиловић и Ађело Микеле Ристуча
Генерал Мојсиловић примио је данас и команданта Кфора генерал-мајора Анђела Микелеа Ристучу, са којим је разговарао о безбедносној ситуацији на Косову и Метохији.
Реч је о редовном састанку на високом нивоу, који се реализују са циљем одржавања директних канала комуникације и стварања предуслова за ефикасну сарадњу Војске Србије и Кфора на изградњи сигурног и безбедног окружења на Косову и Метохији и у захвату административне линије, саопштило је Министарство одбране.
На састанку је било речи и о заједничким активностима које се предузимају за непрекидно праћење ситуације на терену и ефикасан одговор на евентуалне покушаје угрожавања безбедности, пре свега неалбанског становништва.
У разговору је истакнут значај контаката на свим нивоима између Војске Србије и међународних снага у нашој јужној покрајини, које су, како је генерал Мојсиловић истакао, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација дужне да заштите Србе и српско национално, културно-историјско и верско наслеђе на простору Косова и Метохије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала