- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Америка сеје мржњу према Русији по свету

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе, заједно са својим савезницима, покушавају да окрену свет против Русије, сеју мржњу према њој и покушавају да је дискредитују, рекао је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
Он је скренуо пажњу на то да независна, која брани интересе мултиполарног и праведног света, Русија „не одговара Сједињеним Државама, које су, кријући се иза измишљене теорије о искључивости Американаца, навикле да се играју са међународним правом, диктирају и намећу своје вредности и услове свету, да имају вазале, а не партнере“.
„Стога САД и њени послушници, стварајући имиџ непријатеља из Русије, сеју мржњу према нашој земљи и њеном народу, покушавајући да дискредитују руски свет, намећући светској заједници конфронтацију са нашом државом“, рекао је Патрушев.
За то се, наставио је, користе све прљаве и подле методе вођења информационог рата, отворене лажи, непоткрепљене оптужбе, инсценирани инциденти, као што су Буча, Мариупољ, Краматорск.
„Чак и за подривање Северних токова у почетку је Москва била оптужена“, подсетио је секретар Савета безбедности Руске Федерације.
„Све ово има за циљ да нам наметне неолибералне вредности уместо традиционалних руских духовних и моралних вредности, лишавајући наш народ поноса на своју земљу и њену вишевековну историју, подривајући јединство друштва што је омогућило да се фашизам победи 1945. године“, рекао је он.

Стране обавештајне службе раде против Русије

Секретар Савета безбедности Русије је истакао да стране специјалне службе покушавају да у Русији подигну протестна и сепаратистичка расположења, а то се дешава уз подршку псеудополитичких структура и невладиних организација из иностранства.
„Уз покровитељство страних специјалних служби подижу се протестна и сепаратистичка расположења. Организатори протестних акција, користећи анонимне канале за размену порука, као што су Телеграм и Вацап, предузимају интензивне покушаје за дестабилизацију ситуације у регионима Русије“, рекао је Патрушев.
Овакву агенду подржавају поједине екстремистичке псеудополитичке структуре чији лидери из иностранства позивају на смену политичке власти и поделу земље. Осим тога, активно су укључене у манипулацију јавном свешћу, стране невладине непрофитне организације, као и медијске структуре које контролише Запад.
„Колективни Запад је, на челу са Сједињеним Америчким Државама, покренуо инфромациону кампању великих размера како би дискредитовао нашу земљу, директно позивајући на ликвидацију руске државности“, закључио је Патрушев.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала