- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Скандал у Новом Пазару – хулигани претили капитену вађењем очију, Расим Љајић поднео оставку

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
Пратите нас
Искусни голман Филип Кљајић (32), капитен Новог Пазара, доживео је страшну тортуру од стране навијача клуба за који брани. Хулигани из Санџака су га најпре брутално извређали после утакмице са Колубаром у суботу, да би се данашњи покушај помирења завршио још горе - поливањем водом и физичким нападом.
Нови Пазар, који се бори за излазак у Европу, поражен је минулог викенда од Колубаре на свом терену са 1:0, а после меча навијачи су се устремили на играче којима је ово други пораз у низу.
Капитен и голман Кљајић покушао је да заштити саиграче и извукао дебљи крај.
„После меча са Kолубаром, отишли смо да се поздравимо са навијачима, а они су почели да нас вређају. Kао капитен, стао сам иза тима и одговорио да не видим у чему је проблем, јер играмо добро, и даље се боримо за излазак у Европу, а они су нам замерили због једног пораза. Међутим, тада су обрушили на мене, почели да ме вређају на верској и националној основи. Било би неукусно да говорим речи које су ми упутили“, рекао је Кљајић за „Вечерње новости“.
После три слободна дана (због репрезентативне паузе), Кљајић се вратио у Нови Пазар, где је генерални секретар клуба Фикрет Међедовић у уторак организовао састанак са навијачима у једном кафићу, како би се помирили.
Међутим, други сусрет с хулиганима је добио још непријатнији ток.
„Позвао ме је да се поново састанем са навијачима. И ту сам доживео малтретирање, још горе ствари, што је и он видео. Хватали су ме за главу, завртали уши и претили да ће ми ломити руке и вадити очи“, каже Кљајић, некадашњи голман Партизана уз напомену да се за сада сигурно неће враћати у клуб.
Председник ФК Нови Пазар Расим Љајић поднео је оставку због овог инцидента.
„Ово је превршило сваку меру и свако даље остајање у клубу за мене лично би представљало непотребну компромитацију. Упозоравао сам раније да треба рашчистити однос са појединцима, који изазивају инциденте и праве огромну финансијску и спортску штету и да се не видим у њему уколико се тај проблем не реши. Желим да упутим јавно извињење голману Kљајићу и његовој породици због доживљене непријатности и невиђеног скандала“, истакао је Љајић у саопштењу.
Његова одлука да напусти клуб утицала је и да босански стручњак Феђа Дудић изненада одустане од ангажмана на клупи Новог Пазара, иако је ове среде требало званично да преузме функцију тренера првог тима.
Изгледа да је једна лепа фудбалска прича у граду на Јошаници готова. Нажалост.
Франк Маки Бањак - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Хтео је политику, ушао у копачке – био у Србији и завршио у Русији: „Ко каже да су Руси хладни“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала