- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.
Србија - Норвешка, Душан Тадић, Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија

Пикси спремио изненађење за Литванију – Тадић самоуверен: „Жарко желимо Европско првенство“

Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије и капитен Душан Тадић говорили на конференцији за медије пред утакмицу са Литванијом. Селектор је најавио изненађења, док је Тадић истакао да је поражавајуће што Србија 24 године није играла на Европском првенству и да то силно жели да промени.
Фудбалери Србије и Литваније састају се у Београду у петак од 20:45 у првом колу квалификација за Европско првенство, а тим поводом огласили су се Драган Стојковић Пикси и Душан Тадић, који су самоуверени пред утакмицу у српској престоници.
„Што се припрема за утакмице које следе тиче могу да кажем да све тече по плану и програму. Наравно да смо поред рада и тренинга који треба да нам послуже да будемо бољи, користили време и да разговарамо о свему. Што се те стране тиче ја сам потпуно задовољан осим због Луке Јовића који због је због здравствених проблема морао да напусти тим. Атмосфера је одлична, момци су посвећени изазовима који следе, верује да ће показали све што желимо и можемо“, рекао је селектор српског тима поводом припрема за утакмицу са Литванијом.
Селектор Стојковић је раније најавио да ће разговарати са Александром Митровићем поводом његовог црвеног картона на утакмици Фулама против Манчестер јунајтеда, а сада је открио и како се српски нападач осећа после те непријатности.
„Што се тиче Александра Митровића разговарали смо, али верујем да се све мало више и преувеличава. Видећемо шта ће бити, оно што је важно за мене је да је он максимално концентрисан на репрезентацију и на његову улогу у тиму. Не верујем да ће га то што се дешава и што се пише пореметити, он је озбиљан и посвећен репрезентацији више него сто одсто. Убеђен сам да неће бити проблема!“, рекао је селектор Стојковић поводом Александра Митровића.
Када је реч о капитену Душану Тадићу он је веома самоуверено говорио о квалификацијама за Европско првенство, а посебан мотив репрезентацији даје чињеница да Србија 24 година чека учешће на шампионату.
„Мислим да је то поражавајуће. Кад год се сетимо сви смо у неверици и шоку. Имамо савршену прилику да то исправимо, мислим да само треба да уживамо и неће бити проблема. Желимо то жарко и то ћемо и остварити“, рекао је Тадић.
Селектор Стојковић није могао да каже превише о саставу пред меч са Литванијом, али је најавио изненађења.
„Спремамо изненађење, због тога смо овде. Биће, за вас је стално изненађење, а ја гледам да урадим свој посао најбоље што могу и да извучем максимум. Мислим да ће бити изненађење у саставу. Али ја не заборављам да ми после три дана имамо још једну утакмицу. Треба бити мудар и паметан, а надам се да ћу направити добру стратегију“, рекао је Стојковић.
Баш као и селектор Стојковић и капитен Тадић инсистирао је на томе да ће фудбалери Србије наставити да играју нападачки фудбал.
Осим Луке Јовића који има респираторну инфекцију, сви остали играчи биће спремни за утакмице са Литванијом и Црном Гором.
Конференцију сте могли да пратите на Спутњику.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
„Редовна муштерија“ стигла у Србију уз поруку на ћирилици: „Добар дан, Београде“
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
14:28 23.03.2023
Конференција је завршена!
14:28 23.03.2023
Пикси о промени начина игра зарад бољих резултата
„Фудбал је игра која се мења, али ако се вратимо на Катар ми нисмо били спремни да будемо на нивоу на ком смо били. Оно што ме сада радује је да су играчи здрави, то је најбитније. Влаховић не осећа бо, Митровић је добро, Костић, Лукић су океј. Нас располагању смо. Изабраћемо систем који нам доноси резултат, ако је то игра са четири бека ако изгубимо онда ви да будете одговорни. Мора да се покаже већа дисциплина у добрани, није спорно што смо одиграли до сада, спорно је да морамо да подигнемо одбрану на виши ниво. Видим да по читавој Европи сви играју са тројицом позади, па их нико не критикује. Играћемо у систему за који сматрам да нам доноси резултат. Ако хоћете да победу морате да доминирате и да будете тим који напада и жели да постигне гол. Пуно смо причали и на тренингу, обраћали пажњу на те сегменте, имаћемо видео анализу тако да очекујем да ћемо бити потпуно спремни да одиграмо квалитетну утакмицу“, рекао је Стојковић Пикси.
14:23 23.03.2023
Пикси о Литванцима
„Према свим противницима гајимо поштовање. О резултатима литванског националног тима, то за вас није задовољавајуће. Као и увек, концентришемо се на нашу игру. Биће изазов за нас, али и за вас. Ово је само почетак. Свих пет екипа у групи има исту шансу, да буде део Европе. Знам да сте променили тренера и да неки играчи играју у Србији. Имамо све информације о Литванији, као и они о нама. Тако да нема изненађења“, одговорио је селектор Стојковић.
14:22 23.03.2023
Селектор о квалификација за Европско првенство
„Увек морате да имате неки циљ који је реалан. Ми стављамо испред себе циљ да желимо да играмо у Немачкој. Знамо да морамо ићи корак по корак. Квалификације смо за Светско првенство успели да завршимо на начин који заслужује похвале. Лигу нација смо завршили на првом месту, што значи да српски фудбал има квалитет. На Светском првенству смо имали једно клизање и пуцали смо, али смо промашили мету. Пред нама је нови изазов који се зове Европско првенство. Морамо ићи корак по корак. Оваква шанса не сме да се пропусти. Нема никакве разлике у квалификацијама. Са једне стране је била Доха, а сада је Немачка“, рекао је селектор српске репрезентације.
14:18 23.03.2023
Стојковић о саставу

„Спремамо изненађење, због тога смо овде. Биће, за вас је стално изненађење, а ја гледам да урадим свој посао најбоље што могу и да извучем максимум. Мислим да ће бити изненађење у саставу. Али ја не заборављам да ми после три дана имамо још једну утакмицу. Треба бити мудар и паметан, а надам се да ћу направити добру стратегију“, рекао је Стојковић.

14:13 23.03.2023
Пикси о Гудељу и позицији коју игра
„Ради се о квалитетном и искусном играчу којег пуно ценим. Доказао је да може да одигра неколико позиција. Изузетно захвалан играч. Могуће је да може да одигра и као нападач, то још нико није покушао. Он у Севиљи дужи период игра на позицији одбрамбеног играча и то је веома квалитетна игра. Сконцентрисан је на улогу коју му тренер да. Сад, да ли ће играти у одбрани или везном реду видећемо. На обе позиције може да одигра квалитетно. С обзиром на његове игре у клубу је стављен на списак као одбрамбени играч. Знате да може да одигра и ту улогу и улогу везног играча“, објаснио је Стојковић.
14:10 23.03.2023
Србија 24 године без Европског првенства

„Мислим да је то поражавајуће. Кад год се сетимо сви смо у неверици и шоку. Имамо савршену прилику да то исправимо, мислим да само треба да уживамо и неће бити проблема. Желимо то жарко и то ћемо и остварити“, рекао је Тадић.

14:09 23.03.2023
Огласио се и Душан Тадић
„Тврда екипа, покушаће да затворе прилаз голу. Ми ћемо пробати да играмо наш фудбал, нападачки. Мислим да смо пребродили Светско првенство, да смо то оставили иза себе. Увек тежимо да будемо бољи, имамо нови циклус, идемо да наставимо да играмо како смо играли. Напдачки, лепо за публику и наравно да побеђујемо, то нам је циљ“, истакао је Душан Тадић.
14:08 23.03.2023
Почиње конференција
„Што се припрема за утакмице које селеде тиче могу да кажем да све тече по плану и програму. Наравно да смо поред рада и тренинга који треба да нам послуже да будемо бољи, користили време и да разговарамо о свему. Што се те стране тиче ја сам потпуно задовољан осим због Луке Јовића који због је због здравствених проблема морао да напусти тим. Атмосфера је одлична, момци су посвећени изазовима који следе, верује да ће показаи све што желимо и можемо“, рекао је селектор српског тима поводом припрема за утакмицу са Литванијом.

„Што се тиче Александра Митровића разговарали смо, али верујем да се све мало више и преувеличава. Видећемо шта ће бити, оно што је важно за мене је да је он максимално концентрисан на репрезентацију и на његовуз улогу у тиму. Не верујем да ће га то што се дешава и што се пише пореметити, он је озбиљан и посвећен репрезентацији више него сто одсто. Убеђен сам да неће бити проблема!“, рекао је селектор Стојковић поводом Александра Митровића.

12:58 23.03.2023
Добро дошли!
Од 14 часова пратићемо конференцију Драгана Стојковића Пиксија и Душана Тадића поводом утакмице Србије и Литваније.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала