- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Влада Републике Српске усвојила одлуку о прекиду контаката са амбасадама Британије и САД у БиХ

© Sputnik / Александар МилачићВлада Републике Српске у Бањалуци
Влада Републике Српске у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
Влада Републике Српске данас је у наставку 13. седнице усвојила Информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског деловања.
Влада РС констатује да је Република Српска присиљена прекинути сарадњу са дипломатама обе амбасаде, те с тим у вези тражи од институција Републике Српске, представника Републике Српске у заједничким институцијама на нивоу БиХ, органа локалне самоуправе у Републици Српској, као и других јавних органа да не сарађују са амбасадама САД и Велике Британије.
Влада Републике Српске је уверена да овакво деловање амбасада САД и Велике Британије није у складу са званичним политикама САД и Велике Британије према БиХ и става је да прекид сарадње траје све док амбасаде САД и Велике Британије не прекину праксу мешања у унутрашње ствари у БиХ.
Како преноси РТРС, Влада Српске сматра да је обавеза амбасада САД и Велике Британије да се не мешају у унутрашње ствари других држава што се односи и на Босну и Херцеговину у којој су они само дипломатски представници.
Влада Републике Српске ће обавестити надлежне институције САД и Велике Британије о прекиду сарадње са амбасадама САД и Велике Британије због њиховог антидејтонског деловања и кршења међународног права, Повеље Уједињених нација и Бечке конвенције о дипломатским односима, додаје се.
Влада РС ће Информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског деловања и закључак доставити Народној скупштини Републике Српске, стоји у саопштењу Владе Српске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала