Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић на обележавању Дана сећања на страдале у НАТО агресији

© Tanjug / JADRANKA ILICПарастосом жртвама, на централном краљевачком тргу, Тргу српских ратника, вечерас је почело обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији на СР Југославију 1999.године. Присуствују председник Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.
Парастосом жртвама, на централном краљевачком тргу, Тргу српских ратника, вечерас је почело обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији на СР Југославију 1999.године. Присуствују председник Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик. - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић присуствоваће сутра обележавању Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године.
Обележавање ће бити одржано сутра у 18 часова у Сомбору, како је наведено у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника републике.
Пре 24 године, 24. марта 1999. године, започела је агресија НАТО на Србију, односно Савезну Републику Југославију.
У агресији НАТО погинуло је 249 војника и 22 полицајца, као и 2.500 цивила, док је 6.000 рањено. Тадашња Савезна влада СРЈ проценила је материјалну штету на 100 милијарди америчких долара.
Агресија је трајала до 9. јуна 1999. година, када је потписан Кумановски споразум.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала