- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Нећемо одустати од подршке српском народу – то нам је у крви

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова
Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
Русија ће увек наставити да подржава српски народ, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
По њеним речима, Русија је кроз историју Србији увек пружала руку помоћи, чак и у тешким ситуацијама, односно и када је Русија била на ивици и када се и сама борила за свој опстанак. Баш као и тада, Москва ће и сада наставити да помаже Србији, поручила је Захарова.

„Када ми то нисмо пружили подршку и држави и народу Србије, зар је то икада био случај? Чак и онда када је нама самима било веома тешко, чак и онда када смо се и ми сами борили за опстанак, увек смо пружали руку помоћи, и од душе и од срца, без обзира на околности. Шта мислите, да ли ћемо сада одустати од овог нашег историјског става подршке српском народу? Не, нећемо одустати, јер је то у нашој крви, у нашој души“, казала је Захарова на недељном брифингу, одговарајући на питање новинара РТ Балкан.

Како је додала, најбитније је да без обзира на историјске чињенице и „велики број некада чудних политичких изјава различитих функционера“, руска страна зна да српски народ веома цени њен став.
„Они веома добро осећају народ наше земље. Заједно смо прошли кроз велики број искушења, заједно смо се борили против доста тога, као што и данас настављамо да радимо. За нас тај став није само принципијелан, већ је утемељен на историјским чињеницама. Политичка конјуктура, као што знате, она заиста постоји и у другим земљама, али неке ствари су за нас принципијелне и не могу бити заборављене нити се могу тумачити другачије него што би требало", поручила је она.
Нато бомбардовање СР Југославијe 1999. године.  - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
РУСИЈА
Порука из Москве: Бомбардовање Југославије - срамота НАТО која се не може опрати
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала