- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус је незаустављив – топи се рекорд чувеног Канађанина

© Sputnik / Alexey KudenkoАлександар Овечкин
Александар Овечкин - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
Пратите нас
Хокејаши Вашингтона убедљиво су поразили Чикаго на свом терену у регуларном делу НХЛ сезоне са 6:1. Једна од звезда вечери био је капитен Вашингтона Александар Овечкин (37) који је уписао гол и асистенцију.
Руски нападач је сјајну партију прославио са најстаријим сином Сергејем, који је такође био на утакмици.
Званични твитер налог Вашингтона је објавио филм посвећен овом догађају, коме су присуствовали и Овечкинова супруга Анастасија, као и мајка Татјана.
Овечкин је 41. погодак у сезони постигао на маестралан начин, тако што је све сам урадио и наравно одмах отклизао до Сергеја који је скакао од радости.
Некадашњи хокејаш московског Динама је тренутно други на листи најбољих стрелаца у историји НХЛ шампионата. Рус је против Чикага постигао 821. гол у каријери и смањио заостатак за Вејном Грецким на 73 поготка.
Ако настави овим темпом, реално је да рекорд легендарног Канађанина падне за две сезоне, а Рус постане највеће име у најбржој тимској игри на свету.
Американци, наравно, потенцирају Овечкинове везе са председником Русије Владимиром Путином с намером да обезвреде успехе хокејаша, али навијачи Вашингтона за то не маре пошто је њихов љубимац и прва звезда у топ форми.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала